El Hamdaoui in illuster rijtje

By
Updated: oktober 29, 2008
El Hamdaoui in illuster rijtje

Mounir El Hamdaoui heeft zich met zijn elf doelpunten in dit vroege seizoen bij een illuster rijtje gevoegd. In de afgelopen 25 jaar maakten alleen de allergrootsten evenveel of meer goals in de eerste acht wedstrijden van een Eredivisieseizoen. Ruud van Nistelrooy bezit het record met vijftien doelpunten in de jaargang 1999/2000.

Na Van Nistelrooy volgt Marco van Basten met veertien goals in 1985/1986 en twaalf in 1983/1984. El Hamdaoui kwam op gelijke hoogte met Dennis Bergkamp, wiens teller ook op elf stond na acht wedstrijden in het seizoen 1992/1993. Pierre van Hooijdonk, Mateja Kezman en Shota Arveladze kwamen nooit verder dan tien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *