Van Gaal: AZ zit in een ‘flow’

By
Updated: oktober 29, 2008
Van Gaal: AZ zit in een 'flow'

Trainer Louis van Gaal van AZ constateerde dinsdagavond na de zege op Roda JC (0-2) dat zijn ploeg in een ‘flow’ zit. “Ik denk dat we verdiend hebben gewonnen”, stelde de oefenmeester na de zesde competitiezege op rij.

“Maar ik ben ook zo eerlijk om te zeggen dat het niet tegen zat. We begonnen in mijn ogen heel goed, maar kregen toch weinig mogelijkheden. Vervolgens komen we op een heel goed moment op 1-0, doelde Van Gaal op de openingstreffer van Mounir El Hamdaoui in de 36e minuut.

“Daarna krijgt ook Roda JC een paar goede kansen. Die ballen waren er vorig seizoen zeker wel in gegaan. Nu niet, want we zitten in een flow.”

Van Gaal noemde het van groot belang dat Mounir El Hamdaoui twee keer doel trof. “Hij scoort heel makkelijk”, zei hij over de topschutter van de eredivisie. “Maar toch kan ook hij nog beter. In mijn ogen maakte hij ook deze avond af en toe een verkeerde keuze.”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *