Maher: “Ajax wees me drie keer af”

By
Updated: januari 19, 2012

Adam Maher neemt het donderdag en zondag met AZ op tegen Ajax. Het scheelde niet veel of de smaakmaker van de Alkmaarders was in het verleden speler van de Amsterdammers geweest.

“Ik heb drie keer meegedaan aan de talentendagen. Van mijn achtste tot mijn elfde. Iedere keer werd ik te licht bevonden”, zegt Maher in gesprek met Ajax Life over zijn pogingen om zich bij Ajax te laten zien. “AZ wilde me. Ik had daar meteen een goed gevoel bij.”

“Het speelde natuurlijk ook mee dat ik drie keer was afgewezen. Ajax meldde zich daarna alsnog en zei dat ik nog even moest wachten, maar ik had mijn keuze al gemaakt”, gaat de middenvelder verder. Maher vindt dat AZ en Ajax dit seizoen aan elkaar gewaagd zijn. “Ik verwacht twee leuke wedstrijden.” Bron: Voetbalprimeur.nl

5 Comments

 1. Jeroen

  19 januari 2012 at 11:59

  😉 hebben ze lekker slim gedaan. Toch wel positief dat hij alsnog voor AZ koos toen Ajax ineens weer om de hoek kwam kijken.

 2. Geert

  19 januari 2012 at 12:03

  Kan hij ook zeggen dat hij nooit naar ajax zal gaan, omdat hij daar te licht bevonden werd?

 3. de echte supporter

  19 januari 2012 at 12:36

  Dit is nu precies de arogantie van 020.Te licht maar wel het talent van nederland. hahah wat een eikels.

 4. KeesK

  19 januari 2012 at 12:51

  Laten we wel zijn hij was nog erg jong en er is heel veel keus voor een club als Ajax, een club bij ons niet bijster populair (om het zacht uit te drukken) maar die bij vele medelanders toch wel dé club is en dus meer aanbod krijgt dan AZ of andere clubs. Desalniettemin goed gescout door AZ maar daar staan altijd veel onsuccesvolle spelers tegenover. Dat heet selectie. Maar dat Adam een AZ hart heeft is wel duidelijk en zijn volgende doel is Barcelona en niet 020.

 5. gerard

  19 januari 2012 at 14:07

  Ajax heeft ten tijde van Scheringa zijn successen met Louis van Gaal aan het roer veel talenten aan zich voorbij zien gaan die ‘niet te licht’ werden bevonden omdat men toen bewust meer voor AZ koos.
  Hopelijk komen er weer zulke tijden met Verbeek alhoewel niemand zoveel impact als van Gaal heeft.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *