Verbeek hoopt op ‘nog verrassender’ AZ

By
Updated: januari 19, 2012

Rucarni had het volgende bericht naar mij doorgestuurd waarin Verbeek verwacht dat AZ met het vertrek van Wernbloom misschien nog wel verrassender zou kunnen gaan spelen.

AZ-trainer Gertjan Verbeek gaat er vanuit dat zijn elftal het vertrek van Pontus Wernbloom goed kan opvangen. De plek van de Zweed op het middenveld wordt overgenomen door de Belg Maarten Martens, die vrijwel de gehele eerste seizoenshelft geblesseerd was. Adam Maher krijgt hierdoor een andere rol.

“Ik heb de selectie gevraagd hoe we het vertrek van Pontus Wernbloom moesten opvangen, de speelwijze omgooien of dezelfde formatie anders invullen. De spelers kozen voor de tweede optie”, zegt Verbeek op de officiële website van AZ.

De gekozen oplossing houdt in dat Maher de nieuwe rechtshalf van AZ wordt en dat Martens de oude positie van Maher, achter de spitsen, overneemt. Verbeek: “Maher kan heel goed rechtshalf spelen, want dat heeft hij de hele jeugd gedaan. Martens is op ‘tien’ doelgerichter en kan dieper spelen ten opzichte van Maher. Ons voetbal zal door de verschuivingen iets anders worden. Nog verrassender, hoop ik.”

2 Comments

  1. de echte supporter

    19 januari 2012 at 12:35

    Ik ben het met verbeek eens. ik denk ook dat het veel verrassender kan zijn. Ik heb dit eigenlijk altijd al als toekomst gezien. Nu hopend dat het echt zo goed gaat worden

  2. KeesK

    19 januari 2012 at 12:56

    Ik hoop dat hij met verrassender productiever bedoelt zodat het saldo van doelpunten voor ook weer in de top drie staat, want dat wordt de nekkenbreker als er geen vooruitgang in komt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *