AZ laat Holland naar Wenen gaan en Van Huizen naar Rotterdam

By
Updated: januari 16, 2012

AZ heeft per direct afscheid genomen van James Holland en Toine van Huizen. Middenvelder Holland heeft, hoewel hij in Alkmaar nog een contract had tot medio 2013, transfervrij getekend bij Austria Wien. De Australiër maakte in een trainingsweek een positieve indruk op de clubleiding van de Oostenrijkers. Van Huizen heeft zich voor anderhalf seizoen verbonden aan Sparta Rotterdam.

De 22-jarige Holland wordt teamgenoot van Nacer Barazite in Oostenrijk. “Hij heeft een goede indruk achtergelaten op trainer Ivica Vastic”, laat een tevreden bestuurder Thomas Parits optekenen op de clubwebsite. “In korte tijd heeft hij het erg goed gedaan. Hij snapt het spelletje, heeft overzicht en is ook technisch begaafd. Op zijn positie heeft hij aangetoond een echte versterking voor ons te zijn.”

AZ nam Holland in 2009 over van het Australische Newcastle Jets. In Alkmaar kwam hij nooit tot een optreden in de competitie. Van Huizen werd opgeleid door AZ zelf en verhuurd aan SC Telstar; een wedstrijd in het eerste van AZ speelde hij nimmer. Op Het Kasteel heeft hij een contract voor anderhalf seizoen getekend.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *