Verbeek: “Moeizame decembermaand gehad”

By
Updated: januari 15, 2012

KeesK stuurde mij een mailtje met daarin een link naar een leuk interview van NOS met Verbeek. Er werd dieper ingegaan op het doel van de trainingskamp, maar ook de transfer van Wernbloom en de verdeling van taken bij AZ kwamen aan de orde.

Wat is het doel van de trainingskamp?

“Een trainingskamp zorgt ervoor dat we de puntjes weer even op de i kunnen zetten. We hebben toch een moeizame december maand gehad. Dit geeft ons de gelegenheid om te kijken of de afspraken die we voor de winterstop hadden gemaakt nog steeds gelden. Daarnaast hebben we nog een wisseling in het elftal gehad. Pontus Wernbloom is vertrokken en deze trainingen zorgen ervoor dat je kunt komen tot een nieuw strijdplan. Overigens ziet het strijdplan er niet echt anders uit. Ons manier van voetballen zal niet veranderen.”

Positiespel verklaring dat AZ bovenaan staat?

“Het is in ieder geval een combinatie van meerdere facetten. Er is een bepaalde acceptatie in de groep naar elkaar. Iedereen heeft zijn rol geaccepteerd en dat is ook een kunst. De gedachten in het elftal over hoe wij dingen willen doen is gelijk”

Heb jij geëist dat het hierbij moet blijven qua verkoop van spelers?

“Nee zo gaan wij niet met elkaar om bij AZ. Dit was voor AZ een goede deal en voor Pontus een zeer goede deal. Dan moet je ook gewoon reëel zijn. Dan moet je gewoon besluiten om er niet voor te gaan liggen. Het is bij AZ niet zo dat ik of de directie zijn zin gaat doordrukken. Alleen op basis van argumenten worden beslissingen genomen bij AZ. Dat stel ik ook zeer op prijs”

De rest van het interview zie je HIERRRRR

9 Comments

 1. rucarni

  15 januari 2012 at 15:20

  leuk interview goede uitspraken en totaal geen druk helemaal top….

 2. De echte supporter

  15 januari 2012 at 17:24

  KeesK leuke verwijzing. Een heel leuk interview. Een aanrader

 3. Jeroen

  15 januari 2012 at 17:39

  Inderdaad ondanks dat Verbeek nou niet echt een spannende gesprekspartner is, is het toch een leuk interview 😉 Volgens mij heeft hij wel een goed idee om Wernbloom te vervangen. Ben benieuwd of het uit gaat pakken zoals hij dat in zijn hoofd heeft

 4. KeesK

  15 januari 2012 at 17:54

  Als we de productiviteit van Maarten Martens in de oefenwedstrijden als maatstaf nemen dan maak ik me weinig zorgen over het middenveld en de tweede helft van het seizoen. Als hij tenminste niet wordt weggekaapt voor het eind van deze maand. Hij mag dan een tijd geblesseerd zijn geweest, het is een publiek geheim dat hij de beste voetballer van AZ is. Verbeek is niet op zijn achterhoofd gevallen en weet zijn waarde, zoals hij ook Wernbloom en de rest van zijn spelers op waarden weet te schatten. Kan me niet voorstellen dat AZ in de problemen komt door middenveld of verdediging, het zijn de spitsen die zich verder moeten ontwikkelen. En ook al wordt er regelmatig kritiek geuit op Altidore, ook Beerens, Holman, Boymans en Benschop moeten meer goals maken. En hopelijk worden ze door het vernieuwde middenveld op maat bediend zodat het makkelijker wordt en ze meer instinct voor de goal vertonen.

 5. gerard

  15 januari 2012 at 23:57

  Is de transfer van Wernbloom er eigenlijk al officieel door?
  AZ heeft er namelijk tot op heden geen melding van gemaakt en volgens mij wordt het op AZ.nl altijd bekend gemaakt.

  • Jeroen

   16 januari 2012 at 09:35

   Inderdaad, dus volgens mij nog niet rond. Ik had dit bericht eigenlijk vorige week al verwacht.

   • KeesK

    16 januari 2012 at 09:53

    Misschien heeft AZ naar aanleiding van de emailtjes de prijs toch nog eventjes verhoogd en zitten ze in Moskou er nog over te dubben. Dat zou een giller zijn! 🙂

 6. gerard

  16 januari 2012 at 10:38

  Volgens mij waren AZ en CSKA wel akkoord maar Wernbloom persoonlijk nog niet…

  • Jeroen

   16 januari 2012 at 11:39

   Ja zoiets dacht ik ook.. Wel vreemd dat ze vervolgens in de krant zetten dat hij daar 1 miljoen netto per jaar gaat verdienen. Maar ja… Blijft de krant he 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *