Leerplichtambtenaren gaan inspectie doen tijdens Ajax – AZ

By
Updated: januari 15, 2012

Terecht of zwaar onterecht? Deze vraag moet nog beantwoordt worden, maar zeker is wel dat leerplichtambtenaren de kans grijpen om tijdens het bekerduel tussen Ajax en AZ een inspectie uit te voeren.

Scholen moeten namelijk op de juiste manier ontheffing aanvragen. Doen ze dat niet, dan dreigt een straf. “Deze wedstrijd wordt niet gezien als een gewichtige omstandigheid (zoals begrafenissen, bruiloften en ziekte) waarvoor vrijstelling van de leerplichtwet gegeven kan worden,” aldus waarnemend directeur van Elten.

Je moet je afvragen of de KNVB er verstandig aan heeft gedaan om al deze zaken opzich af te laten roepen.

5 Comments

 1. De echte supporter

  15 januari 2012 at 12:45

  Hahah geweldig, dit geeft het niveau an ajax en de knvb aan.

  • Jeroen

   15 januari 2012 at 13:23

   Niet goed over nagedacht dus 😉 Dat merkte je ook tijdens het aanmelden voor deze wedstrijd. Ajax kon het niet bijhouden en heeft het proces meerdere keren moeten onderbreken. Snap echt niet wat ze aan het doen zijn.

 2. rucarni

  15 januari 2012 at 14:51

  dat is het gelul elke keer er is bij mijn een school die van az een bus heeft gewonnen die naar 020 mag.. nu komt het er zijn te veel kinderen voor de bus dus die mogen door loting niet mee … ??? vindt dat je dat niet kan maken gewoon.
  en die Leerplichtambtenaren wat een zielig zooitje zeg,,de scholen hebben er toch een leerproces van gemaakt over respect ?? dus is het toch gewoon les ?? hebben ze niks beters te doen van ons belasting geld ….

  • De echte supporter

   15 januari 2012 at 15:59

   De knvb has gewoon moeten vasthouden aan geen publiek, dan was er geen enkel probleem geweest. Lesprogamma respect, nouw daar geloof ik niet in. Het is ajax gewoon gelegen dat er wat publiek is, ze willen gewon niet in een lege arena spelen. Als je gaat schuiven met je straf dan krijg je dit…..

 3. Geert

  16 januari 2012 at 10:07

  Is deze ambtenaar 12 jaar of jonger? Zo niet, dan komt hij er niet in zonder de begeleider te zijn van 6 kinderen 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *