AZ eenvoudig langs Wiesbaden

By
Updated: januari 13, 2012

AZ heeft vrijdagmiddag het oefenduel met sv Wehen Wiesbaden gewonnen. Op het Calista trainingscomplex in Belek eindigde de wedstrijd tegen de Duitse derdeklasser in 3-1. Rasmus Elm, Johann Berg Gudmundsson en Adam Maher waren in de eerste helft trefzeker voor de Alkmaarders.

Zoals de wedstrijd tegen Werder Bremen besloot Gertjan Verbeek ook tegen sv Wehen Wiesbaden twee elftallen op te stellen. Ruud Boymans, Esteban, Erik Heijblok, Brett Holman, Toine van Huizen, Ragnar Klavan en Kevin Luckassen kregen vandaag geen speeltijd toebedeeld. Dat betekende dat de spelers die in het eerste oefenduel hun trainingspak niet uit hoefden te doen, nu wel aan voetballen toekwamen.

Nederlanders
Het was snel duidelijk dat het niveau van de tegenstander van vrijdag een stuk lager lag dan dat van Werder Bremen. Het gehalte Nederlanders lag wel hoger bij de nummer zestien van de derde Bundesliga. Oud-Ajacied Quido Lanzaat stond in de basis, net als Orlando Smeekes, die een gezamenlijke geschiedenis kent met Verbeek. In moeilijke tijden ontfermde de AZ-trainer zich over Smeekes en hielp hem op het rechte pad te blijven.

Strafschop
Op het veld was het AZ dat de dienst uitmaakte, met een middenveld waar naast Rasmus Elm en Adam Maher dit keer Erik Falkenburg stond. De kansen die AZ in de beginfase creëerde, vonden geen afmaker. Daardoor was een dood spelmoment nodig om de score te openen: wie anders dan Elm benutte de makkelijk gegeven strafschop na een overtreding op Roy Beerens: 1-0.

Boosdoener
Nog geen vijf minuten later vond in het andere strafschopgebied een goedmakertje plaats. Dirk Marcellis was de boosdoener, Marco Christ rondde de strafschop koelbloedig af: 1-1. De AZ-goals die in de lucht hingen, vielen alsnog snel. Johann Berg Gudmundsson maakte zijn eerdere gemiste mogelijkheden goed met een fraaie met buitenkant links ingeschoten treffer: 2-1. Adam Maher volleyde kort voor rust de 3-1 binnen.

Talent
Het elftal dat na rust binnen de lijnen verscheen, bestond uit Jozy Altidore, Maarten Martens, Etiënne Reijnen omringd door jeugdig talent. AZ kreeg de beste kansen en heerste, maar miste de dominantie van voor rust. Jozy Altidore, alleen voor de keeper, en Ali Messaoud hadden de beste mogelijkheden om de score uit te breiden, maar aan de ruststand werden geen doelpunten meer toegevoegd.

Botsing
In de slotfase verliet Thomas Lam het veld nadat hij ongelukkig in botsing was gekomen met een tegenstander. Meer dan een flinke bult hield de jongeling er niet aan over. Zaterdag speelt AZ om 15:00 uur Nederlandse tijd de laatste oefenwedstrijd van het trainingskamp in Turkije. FK Baku uit Azerbeidzjan – met oud-Willem II’er Ibrahim Kargbo in de gelederen – is dan de tegenstander.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ – sv Wehen Wiesbaden 3-1 (3-1)

Opstelling AZ 1e helft: Niki Mäenpää; Dirk Marcellis, Niklas Moisander, Nick Viergever, Simon Poulsen; Erik Falkenburg, Adam Maher, Rasmus Elm; Roy Beerens, Charlison Benschop, Johann Berg Gudmundsson
Opstelling AZ 2e helft: Hobie Verhulst; Milan Hoek, Etiënne Reijnen, Erik Schouten, Giliano Wijnaldum; Ali Messaoud, Maarten Martens, Thomas Lam; Fernando Lewis, Jozy Altidore, Celso Ortiz
Opstelling sv Wehen Wiesbaden: Michael Gurski; Sven Schimmel (79. Milad Salem), Quido Lanzaat (74. Daniel Döringer), Nico Herzig, Pascal Bieler (74. Timo Nagy); Marco Christ (46. Leandro), Marcus Mann, Nils-Ole Book (79. Nicolas Roth); Orlando Smeekes (58. Aziz Bouhaddouz), Steffen Wohlfarth (58. Jonne Hjelm), Zlatko Janjic

Scoreverloop: 18. Elm 1-0 (pen.), 22. Christ 1-1, 36. Gudmundsson 2-1, 44. Maher 3-1
Gele kaarten: Lewis (AZ), Mann (sv Wehen Wiesbaden)

Bron: AZ.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *