Maher neemt rol van Wernbloom over bij AZ

By
Updated: januari 12, 2012

Verbeek heeft het plaatje compleet! De trainer van AZ moest even schuiven in de selectie nu Pontus Wernbloom voor een vertrek staat naar CSKA Moskou. Maher zakt een linie en neemt de rol van Wernbloom over, Martens neemt de positie achter de spitsen in. Voor Maher overigens geen nieuwe rol, want bij Jong AZ was hij altijd de nummer 6 van het elftal.

Maher ‘debuteerde’ woensdag in Turkije in het oefenduel met Werder Bremen (2-1 verlies) in zijn nieuwe rol. “Het ging wel aardig. Het was even wennen, want ik speel nu meer controlerend”, zegt Maher in het Algemeen Dagblad.

Maher: “Nu Maarten terug is en Pontus weggaat, is dit de positie waar ik me op moet richten. Het zou wel leuk zijn als ik op tien kon spelen, maar het maakt me niet zo veel uit. Ik vind alles goed zo lang ik maar speel.”

Helemaal nieuw is zijn rol op het middenveld niet. “In de A1 en zelfs nog bij Jong AZ stond ik ook op zes. Ballen afpakken is één van mijn specialiteiten. Ik kan op elke positie op het middenveld spelen. Of ik nu minder opval? Dat hoeft niet per se. Ik kan nog steeds belangrijk zijn voor de goal, maar zal mijn momenten moeten kiezen.” Bron: Voetbalprimeur.nl

10 Comments

 1. Jeroen

  12 januari 2012 at 12:52

  Zoals verwacht dus! Maher is inderdaad aardig goed met ballen afpakken, dus een verstandige keus van Verbeek. Of hadden jullie het liever anders gezien?

 2. hAnZ

  12 januari 2012 at 13:42

  Tja, om maar met een bekende goeroe te spreken; Da’s logisch he…
  Ik denk dat Adam daar wel zijn plek weet te vinden hoor. Gaat hem lukken. Of hij dezelfde ehh asbak mentaliteit kan laten zien als Wernbloom is maar de vraag. Adam is best wel lief voor zijn tegenstander.

  • KeesK

   12 januari 2012 at 16:17

   Dat ben ik met je eens want in verdedigend opzicht laat ie nog wel eens een steekje vallen. Van schop, ruk en trek werk en bijbehorende kaarten ben ik ook weer niet zo gecharmeerd maar dan moet je wel technisch en snel je mannetje staan. Wat dat betreft vind ik Reijnen in verdedigend opzicht sterk. Maar we mogen er van uit gaan dat Maher meer accent op verdedigend opzicht gaat leggen met als voordeel dat hij gevaarlijker is in aanvallend opzicht.
   Maar elk voordeel heeft zijn nadeel…

 3. de echte supporter

  12 januari 2012 at 14:28

  Het lijkt mij stug dat verbeek lang heeft moeten nadenken. Dit was de oplossing die iedereen al zag. Prima zo. Ik verwacht er veel van…

 4. Derek

  12 januari 2012 at 15:12

  ik denk dat een combi martens-maher prima gaat lopen. helemaal goed!

 5. wilwaa

  12 januari 2012 at 16:19

  Zoals verwacht! Verwacht ook van dit middenveld, we zullen zien hoever we het schoppen tweede seizoenshelft!

 6. rucarni

  13 januari 2012 at 08:20

  euuhhhhh ik twijvel nog een beetje hoor sorry maher kan dan wel goed ballen afpakken maar zal hij het houden tegen grote aanvallers ??? en zoals hanz het zegt zal hij de asbak mentaliteit laten zien zoals Wernbloom die heeft. ???

 7. De echte supporter

  13 januari 2012 at 20:50

  Ik denk dat maher snel leert in het veld. Het zal misschien de eerste wedstrijden voor hem wennen zijn, maar ik denk dat hij asbakmentaliteit snel gaat leren

 8. rucarni

  15 januari 2012 at 15:48

  oke we zullen zien maar blijf twijvelen daarover.. maher is niet zn asbak hoor meer een hele rustige jongen die nog heeeeel veel moet leren ,,en ja hij doet het goed maar deze plaats brengt een hoop met zich mee. maar zoals ik al zij we zullen zien…

  • Jeroen

   15 januari 2012 at 15:51

   Ik ben het met je eens, maar vergeet niet dat Maher ontzettend goed is met ballen afpakken. Dat is een specialiteit van hem. Daarnaast zal dit ook resulteren in minder gele kaarten, dus kan Verbeek langer vasthouden aan dit elftal. Want laten we eerlijk zijn…. Wernbloom pakte een hoop kaarten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *