‘Sparta neemt Van Huizen over van AZ’

By
Updated: januari 12, 2012

Deze transferperiode raken we nog een speler kwijt. Volgens De Telegraaf vertrekt Toine van Huizen naar Sparta Rotterdam. De verdediger tekent daar een contract tot medio 2013.

De 21-jarige Van Huizen behoort sinds afgelopen seizoen regelmatig tot de wedstrijdselectie van AZ. De back werd in januari van het afgelopen jaar door de Alkmaarders teruggeroepen van een verhuur aan Telstar. Tot een officieel debuut namens AZ kwam het niet voor het jeugdexponent van de club.

6 Comments

 1. Geert

  12 januari 2012 at 09:48

  En weer een talent uit eigen jeugd die richting Rotterdam gaat… Maar met Lam, Reijnen en Klavan hebben we alle posities achterin al dubbel bezet natuurlijk.

 2. Jeroen

  12 januari 2012 at 09:48

  ….. jammer ….. hij zat de laatste tijd toch wel erg dichtbij zijn debuut. Houden we zo wel voldoende spelers over om onze basiskrachten te vervangen?

 3. KeesK

  12 januari 2012 at 11:45

  Wellicht dat dit ook als smeermiddel wordt gebruikt om Marten de Roon los te weken van de Rotterdamse club. Het is een gerucht dat AZ belangstelling heeft voor de jonge talentvolle verdedigende middenvelder en jeugdinternational. Michel Vonk, ex-AZ jeugdtrainer, is hoofdtrainer bij Sparta en dat zal er misschien wel mee te maken hebben dat er spelers worden uitgewisseld tussen elkaar.
  Profiel: http://www.transfermarkt.co.uk/en/marten-de-roon/transfers/spieler_133179.html

  • Jeroen

   12 januari 2012 at 11:54

   Klinkt best goed. Zie het alleen nog nergens staan op Internet

   • KeesK

    12 januari 2012 at 12:24

    Ik heb het ook maar van een bericht gelezen op het AZfanpage forum (die site die er meestal uit ligt). Dus voor wat het waard is…

 4. vvdne

  12 januari 2012 at 12:05

  Als er binnen AZ voorlopig geen plek voor hem is weggelegd is het waarschijnlijk wel het beste voor van Huizen. Vraag me dan wel af waarom we hem hebben terug geroepen van Telstar. Aangezien AZ zelf aangeeft niks te willen halen verwacht ik niet dat we snel nieuwe spelers aan gaan trekken die voorlopig ook geen speelminuten krijgen. Heeft er iemand eigenlijk zicht op hoeveel jeugdspelers AZ nog heeft? Voor zover ik er zicht op heb, is de spoeling daar wel erg dun geworden. Als hij dicht tegen zijn debuut aanzat dan vraag ik me tevens af waarom we hem niet aan Sparta verhuren zodat hij bijvoorbeeld na de zomer eventueel inzetbaar wordt mochten we dan toch nog de nodige spelers gaan missen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *