Lam: “Honger naar debuut”

By
Updated: januari 11, 2012

Sinds enkele weken is Thomas Lam een nieuwe vaste naam op de reservebank van AZ. De 18-jarige centrale verdediger is afkomstig uit de AZ Jeugdopleiding en wacht geduldig zijn debuut af. “Doordat Etiënne Reijnen op rechts Dirk Marcellis moest vervangen, werd ik aan de selectie toegevoegd als stand-in voor de centrale verdediging. Het is een mooie ervaring om erbij te zitten, ik geniet ervan en leer veel.”

Lam werd geboren in Amsterdam en speelt sinds zijn twaalfde in de AZ Jeugdopleiding. Door zijn Finse moeder komt hij sinds zijn vijftiende uit voor de nationale jeugdelftallen van dat land. Recent werd hij zelfs uitgeroepen tot Fins Talent van het Jaar. “Een mooie prijs, het is leuk om die waardering uit Finland te krijgen. Het is vooral mooi omdat het een prijs is van de coaches van alle Finse nationale elftallen.”

Het trainingskamp in Belek is niet de eerste keer dat Lam met de ‘grote jongens’ op pad is. In de voorbereiding op het huidige seizoen was hij ook al van de partij tijdens het trainingskamp in Cadzand. “In Zeeland kende niemand me en moest ik me laten zien. Nu heb ik het gevoel dat ik er meer bij hoor. De oudere jongens praten met me, nemen me serieus en helpen me. Ik hoor echt bij de groep.”

Woensdag staat om half vier in het Kremlin Palace in Antalya het oefenduel met Werder Bremen op het programma. Sinds de oefencampagne in de voorbereiding op dit seizoen worden het voor Lam eerste minuten in het eerste van AZ. “Ik speel de tweede helft”, weet Lam al.  “Werder Bremen is een goede tegenstander, we kunnen de borst natmaken. Voor de rest van het seizoen hoop ik bij de eerste achttien te blijven. Ik heb honger naar mijn debuut, daar verlang ik naar.” Bron: AZ.nl

4 Comments

 1. KeesK

  11 januari 2012 at 11:53

  Kom op Verbeek, een kinderhand is gauw gevuld…
  Contractje erbij en iedereen blij.

 2. Geert

  11 januari 2012 at 14:13

  Lam in de basis en Viergever naar voren schuiven, probleem Wernbloom opgelost?

  • Jeroen

   11 januari 2012 at 14:36

   Ja dat dacht ik ook, maar ik verwacht dat Maher een stapje naar achtere gaat en Martens achter de spitsen. Zo kunnen Maher en Martens samen op het veld spelen.

 3. Geert

  11 januari 2012 at 15:37

  Ja daar zat ik eerder ook al aan te denken. (De opstelling van de eerste helft tegen Werder laat dit ook zien). Ik weet alleen niet hoe goed Maher is in ‘vuil werk’ opknappen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *