Verbeek over vertrek Wernbloom: “Kunnen het met deze groep opvangen”

By
Updated: januari 9, 2012

Als het aan Verbeek ligt dan wordt er geen vervanger gehaald voor Pontus Wernbloom. De oefenmeester van AZ denkt het namelijk het vertrek van Wernbloom met de huidige selectie op te kunnen vangen.

“Wernbloom had al te kennen gegevenm dat hij zijn contract over anderhalf jaar niet zou verlengen. Wij hadden nog wel een optie op hem, maar die was in de oude tijd afgesproken. Die konden we gewoon niet lichten,” aldus Verbeek.

De oefenmeester van AZ heeft tegen de directie aangegeven geen vervanger te verwachten. “Dat heb ik inderdaad aangegeven. We kunnen het met deze groep opvangen.”

“Laat duidelijk zijn dat we het jammer vinden dat hij vertrekt. We zullen wat anders moeten gaan voetballen. Dat zal in Turkije zijn beslag krijgen, dan gaan we een paar dingen uitproberen en kiezen voor de beste optie. Je moet maar afwachten of het schadelijk uitpakt voor de ploeg. Het hoeft niet per se minder te worden. We hebben een week in Turkije en in totaal een kleine twee weken om ons voor te bereiden op het eerste duel met Ajax”, aldus Verbeek.

19 Comments

 1. Jeroen

  9 januari 2012 at 09:45

  Ik denk dat Martens en Maher sowieso gaan spelen. Martens weer op links, Maher op zijn vertrouwde plek achter de spitsen, en ik verwacht dat Holman een beetje de taken van Wernbloom gaat overnemen. Die heeft toch wel een beetje dezelfde stijl van spelen. Wat denken jullie?

  • KeesK

   9 januari 2012 at 10:32

   Ik zie wel hoe Verbeek het oplost en hoe het uitpakt. Ik laat me (hopelijk aangenaam) verrassen.

  • gerard

   9 januari 2012 at 12:47

   Verbeek gaat zijn elftal niet door elkaar halen. Holman is op links het sterkst en Martens achter de spitsen. Maher zal als controlerende middenvelder samen met Elm functioneren waarbij Maher wel meer zal doorschuiven met zijn capaciteiten. Achterin zou het wel kunnen dat Klavan wat meer zal gaan afwisselen met Poulsen gezien de eerste defensief sterker is en de dribbels van Poulsen nu wat minder nodig zullen zijn.

 2. Max

  9 januari 2012 at 11:17

  Bullshit gewoon Markus henriksen halen en laten acclimatiseren

  • Jeroen

   9 januari 2012 at 11:48

   Inderdaad, als hij echt voor 1 of 2 miljoen gehaald kan worden dan zie ik dat liever. Dan weet je dat je volgend jaar in ieder geval weer een goed middenveld hebt.

 3. Geert

  9 januari 2012 at 12:12

  Ik denk dat Maher en Elm samen het middenvel zullen controleren met Martens die achter de spitsen speelt. Al hoop ik dat er toch nog iemand gaat komen. We hebben in de hele selectie verder geen speler als Wernbloom!

  • Jeroen

   9 januari 2012 at 12:59

   Mwah ik vind Holman toch wel een beetje vergelijkbaar met Wernbloom. Veel aan het storen en lopen. Het enige verschil is dat Holman wat minder kan koppen, maar daarentegen wel scherper voor het doel is.

 4. gerard

  9 januari 2012 at 12:41

  Verbeek kon Maher na zijn puike prestaties en al uitgeroepen tot beste talent op de nederlandse velden domweg niet meer paseren. Om Martens (de beste speler van AZ) braaf op het bankje te houden was ook geen optie dus het kon heel goed zijn dat Wernbloom toch het kind van de rekening was geworden.

 5. Max

  9 januari 2012 at 16:15

  Als ik het goed heb kwam maher met z’n debuut er ook in voor wernbloom en scoorde op die positie

 6. Max

  9 januari 2012 at 16:22

  Ik zal me even voorstellen omdat ik sinds kort ook beetje reactie plaats Ik ben Max en 15 jaren oud . De mensen die me goed kennen . Bestempelen me als de nieuwe Johan Derksen / Jack van Gelder . Speel bij SV Vrone B1 in de spits hoofdklasse regionaal

  • KeesK

   9 januari 2012 at 16:39

   Nou Max, dan wordt ’t tijd dat je video’s gaat posten hier want dan willen we wel onze eigen forum snor eens aan de praat zien.

  • Jeroen

   9 januari 2012 at 18:25

   Welkom Max 🙂 we kijken uit naar je reacties.

 7. Max

  9 januari 2012 at 17:24

  haha zla het proberen

 8. Michiel

  9 januari 2012 at 18:49

  AZ verkoopt het kampioenschap…… Wernbloom was een cruciale schakel in ons team.
  Het is een goede kopper en hij is de “klootzak” die elk team moet hebben, om wat kaarten hier en daar aan te naaien. Je kan het anti-voetbal noemen maar het hoort er bij tegenwoordig.

 9. De echte supporter

  9 januari 2012 at 19:55

  Ik denk dat we niet negatief hoeven te zijn maher samen met elm en martens ervoor. Jongs dat staat er toch wat. Daar moet ajax eerst nog even langs, wat een techniek heben we dan op het veld met een enorme creativiteit en volgens mij win je wedsttijden met snelheid en verrassing. Ik blijf toch aan het kampenschap denken

 10. gerard

  9 januari 2012 at 20:58

  Ik weet niet hoe de balans zal zijn, sneijder en van der vaart liep ook niet maar op papier heeft AZ met Maher,Elm en Martens toch drie van de beste spelers uit de eredivisie op het middenveld rondlopen.
  Elm staat boven aan het klassement van beste speler uit de eredivisie
  Maher als beste talent
  Martens heeft zich nog niet kunnen laten zien maar is onbetwist de beste speler van AZ

  Welke eredivisieclub kan hier aan tippen?

 11. vvdne

  10 januari 2012 at 10:42

  In ieder geval leuk om te lezen dat iedereen denkt dat Elm, Martens en Maher dit seizoen nog gewoon bij AZ te zien zullen zijn.

  @Max welkom. Ik kijk uit naar je reacties. Wel nog ff een vraagje. Ben jij net als Derksen een groot fan van Cruijf?

 12. wilwaa

  10 januari 2012 at 21:21

  Maher,Martens en Elm is nog steeds prima middenveld.
  @Gerard Martens is een goede speler maar zeker niet de beste. Op het moment zie ik Elm en Beerens als beste spelers

  • KeesK

   11 januari 2012 at 08:11

   Maar als Martens in zijn oude vorm is is hij voor mij ook de beste speler van AZ.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *