AZ had geen andere keus dan Wernbloom te laten gaan

By
Updated: januari 9, 2012

Naar eigen zeggen had AZ geen andere keus dan CSKA Moskou de gelegenheid geven om de middenvelder van AZ over te nemen. Wernbloom zal naar verluidt binnenkort zijn transfer afronden en gaat daar 1 miljoen euro netto per jaar verdienen. Een bedrag waar AZ natuurlijk nooit tegen kan concurreren.

Volgens verschillende bronnen zal AZ ongeveer 3 miljoen euro vangen voor de speler. Hoe gek het ook klinkt, dit is meer dan AZ had verwacht. “Het is ons beleid de speler te laten gaan als we het bedrag krijgen dat we in ons hoofd hadden. Of er zelfs boven… Verder zit zo’n speler al snel elders met zijn gedachten,” aldus Stewart.

“Wij hebben CSKA geen bedrag gevraagd, maar hen een bod laten doen. Ik kan niet anders zetggen dan dat ze uiterst correct en met veel respect hebben gehandeld richting speler en club.”

14 Comments

 1. Jeroen

  9 januari 2012 at 09:44

  Tja… hij zal wel gelijk hebben natuurlijk, maar toch blijf ik een wrange nasmaak houden aan deze transfer. 3 miljoen voor een Zweedse International is gewoon niet veel. Vind het ook gek om te horen dat dit bedrag dus boven verwachting is :S Misschien heeft AZ een andere kijk op waarde van spelers dan andere clubs.

  • KeesK

   9 januari 2012 at 10:00

   Stewart hanteert daarentegen ook een andere inkoopwaarde dan andere clubs… Het mes snijdt aan twee kanten. Misschien dat zijn zuinige inkoop hem belet ook duur te verkopen. Wellicht een idee inkoop aan hem over te laten en verkoop aan een ander?

   • Jeroen

    9 januari 2012 at 10:01

    hahaha ja dat zou een mogelijke optie zijn 😉 Denk jij dat AZ een nieuwe speler gaat halen?

    • KeesK

     9 januari 2012 at 20:36

     Ja, ik denk het wel. Een speler uit een lager geklasseerd team van de Eredivisie of Jupiler League. Danny Verbeek bijvoorbeeld… 😉

     • Jeroen

      9 januari 2012 at 20:58

      Hahahaha Danny Verbeek…. Hij heeft in ieder geval al een fan 😉 heb je geen mooie youtube compilatie van hem? Ben toch wel eem beetje benieuwd nu

 2. Platoon

  9 januari 2012 at 11:36

  Toch raar, deze handelswijze:
  1ste bod 3 miljoen, boven aangenomen bedrag.
  Dan denk ik ze willen meer geven?

  Dus afwijzen, en aangeven dat je 3,7milj wil hebben.
  Hand erop bij 3,5milj.

  Maar goed, dan is nog 4,5milj in het rood.

 3. hAnZ

  9 januari 2012 at 11:53

  Leuk en aardig hoor dat je een club een bod laat doen op een speler. Maar je zit toch niet op Marktplaats of zo dat je niet zelf bepaald wat de koper voor de speler gaat betalen?
  Als je de woorden van Toon Gerbrands moet geloven zou er geen versterking worden gehaald.
  Misschien dat bij de terugkomst van Martens er het een en ander gaat verschuiven op het veld in de vorm van een Maher die een andere positie gaat spelen. We gaan het allemaal zien volgende week donderdag.

 4. Geert

  9 januari 2012 at 12:23

  5 miljoen voor Musa van VVV en 3 voor Wernbloom? Rare verhoudingen…

 5. gerard

  9 januari 2012 at 12:51

  Blijf het zeggen met de terugkeer van Martens zou er zoiezo worden geschoven gezien Maher niet meer terug op de reservebank gezet kon worden.
  Deze transfer kwam wellicht helemaal niet ongelegen en verklaard de snelle afwikkeling.

 6. De echte supporter

  9 januari 2012 at 19:49

  Ik bekijk het net zoals gerard, volgens mij kwam die ttansfer ook prima uit. Loonkosten weg en 3. Miljoen rijker. Mattens is ook weer terug

 7. KeesK

  9 januari 2012 at 22:09

  Oké Jeroen waarom ik een fan ben van Danny Verbeek.
  Danny Verbeek heeft een gouden traptechniek:
  http://youtu.be/Zd-P8spQLYw
  http://youtu.be/r7kbk_k7EXs
  http://youtu.be/3MTj_afx_Zc
  http://youtu.be/wvoqBQZ1AwM
  http://youtu.be/xAzTiwWRfjk
  Pakt zijn goals en geeft assists. Type Beerens, maar ik zou
  bijna zeggen met meer precisie in zijn linkervoet.
  Ik denk met de training en begeleiding van AZ een uitstekende linksvoor in de wording en niet onbelangrijk, betaalbaar te halen. Bewezen talent voor veel geld halen kan iedereen tenslotte. Als je maar een suikeroom hebt.
  Maar wie ben ik?

  • Jeroen

   9 januari 2012 at 23:59

   Ik ben onder de indruk. Mooie voorzet en een mooie trap in de benen. Kan op snelheid een man voorbij en lijkt soms een beetje op Poulsen qua bewegen. Hopelijk zit Stewart op te letten 😉

 8. KeesK

  10 januari 2012 at 07:11

  Zijn geschatte prijskaartje: http://www.transfermarkt.co.uk/en/verbeek/transfers/spieler_99508.html Nog heel betaalbaar zou ik zeggen.
  Ik kijk de samenvattingen en rechtstreekse verslagen maar die jongen blijft indruk op me maken want het meeste wat hij doet doet ie gewoon goed en met een schijnbaar gemak. Het is ook een teamspeler die zijn spelers uitstekend kan bedienen (in tegenstelling tot een paar andere spelers in zijn team waardoor Den Bosch niet de punten pakt die het zou kunnen pakken).
  Het zou mij verbazen als hij na dit seizoen nog Jupiler speelt. Hou hem in de gaten.

 9. rucarni

  10 januari 2012 at 10:29

  ziet er heel goed uit hoor moet ik zeggen …. maaaaar kan hij op een veel hoger nivo ook presteren dat blijft altijd de vraag.
  ik zou zeggen halen die jongen kan toch alleen maar groeien…maar daar in tegen zou ik ook een ervaren speler graag zien komen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *