UPDATE: AZ accepteert bod van CSKA Moskou op Wernbloom

By
Updated: januari 7, 2012
Zaterdagmiddag heeft een woordvoerder van AZ bevestigd dat de 25-jarige Zweed in de belangstelling staat van CSKA Moskou, dat meldt RTV Noord-Holland. De Russische club heeft zich bij de Alkmaarders gemeld voor een overgang van de middenvelder. Wernbloom zou aanvankelijk zondag met AZ vertrekken naar Turkije voor een trainingskamp. Het is nog onduidelijk of hij ook daadwerkelijk mee zal reizen. Bron: Soccernews.nl
 
Update 15:40 7-1-2012
“Ik heb het net van Earnest Stewart gehoord. Het moet alleen nog op papier gezet worden”, vertelt trainer Gertjan Verbeek aan De Telegraaf. Naar verluidt telt CSKA ongeveer drie miljoen euro neer voor de middenvelder van de koploper. Bron: De Telegraaf

31 Comments

 1. Jeroen

  7 januari 2012 at 15:37

  :S lekker dan…. die raken we dus echt kwijt. Laten we dan hopen dat AZ echt de hoofdprijs krijgt en niet maar drie lullige miljoenen. We moeten zeker een waardige verwanger kunnen halen.

  Of…. wat ook kan gebeuren is dat AZ geen vervanger haalt, maar dat Viergever naar het middenveld vertrekt, en dan komt er plaats voor talent van het jaar Thomas Lam… dat is toch een centrale verdediger?

  • Mike

   7 januari 2012 at 15:50

   Ja Lam is centraal. Ik zeg dom weer iemand voor weinig weg vind dat ze best wat hoger mogen zitten voor een Zweedse international 4,5 miljoen misschien nog meer maar 4,5 vind ik redelijk maar 3 is toch veelste weinig ik zeg haal Markus hendriksen maar op.
   en als er niemand komt durf ik te zeggen dat het niks word dat zag je in wedstrijden waar wernbloom geschorst was dan zit er geen strijd in.
   dus ik zeg ook dag kampioenschap als er niemand komt

 2. Jeroen

  7 januari 2012 at 15:43

  :S nou las dus net een update op voetbalprimeur.nl dat AZ akkoord is met een transferbedrag van 3 miljoen euro :S

  Dag kampioenschap :S of ben ik nu te negatief

 3. Geert

  7 januari 2012 at 15:46

  Dag kampioenschap? dag top 3 denk ik zo…

 4. De echte supporter

  7 januari 2012 at 15:51

  Ik snap de reactie, die heb ik in eerste instantie ook. Maar ik ga ervan uit dat az het oplost in het team. Kampioenschap weg, ja maar dat gebeurde eigenljk in de hele maand december 2011. We hebbe toen veel punten verloren, dus of het nu gebeurd mdatbwernbloom weggaat weet ik niet. We waren de laatste maand niet zo goed meer.
  Misschien staat er wee zo’n ongelooflijk talent op, laten we even wachten die pessimisme….

 5. hAnZ

  7 januari 2012 at 15:54

  @ Jeroen; vrees idd dat je/jullie gelijk hebben. dit kan wel eens de doodsteek zijn voor een hoge klassering in de competitie.
  En dat voor een uitverkoopprijsje van slechts 3 miljoen…..WAARDELOOS.
  Een andere spelmaker/asbak hebben we niet, of Verbeek moet eindelijk Mesaoud eens gaan opstellen?
  Wat een raar seizoen is dit….

 6. KeesK

  7 januari 2012 at 16:26

  Ik zou zeggen vraag het Stewart hoe dit nou zit: vragendirectie@az.nl

 7. alkmaardertje

  7 januari 2012 at 16:52

  Lekkere lul die steward snap het niet helemaal geloof ik …wat een shit zooitje altijd bijvaz.

  • KeesK

   7 januari 2012 at 17:02

   Ik vind Pontus Wernbloom eigenlijk meer een lul. Elm oké, Martens liever niet maar te begrijpen, Maher zou te vroeg zijn maar hou je niet maar Wernbloom!? Nu!? LUL!

 8. wilwaa

  7 januari 2012 at 17:17

  Erg teleurgesteld, maar drie miljoen voor zo’n belangrijke speler.
  Ik zie op dit moment echt niet hoe AZ zijn vertrek gaat opvangen

 9. AZ1987

  7 januari 2012 at 17:18

  Pontus Wernbloom voor 3 miljoen wat goed onderhandel zeg damn.
  International en een beuker en je weet wat je aan hem heb. Als ze voor musa al 5 willen neerleggen waarom krijg je voor Pontus dan 3 oh oh lekker gedaan AZ

  • Jeroen

   9 januari 2012 at 13:04

   De teleurstelling over het bedrag is bij iedereen groot. Als je dan vervolgens hoort dat AZ het bedrag hoger vindt dan verwacht, dan maakt dat het verhaal nog gekker.

 10. hAnZ

  7 januari 2012 at 19:06

  @KeesK: net het volgende bericht verzonden aan vragendirectie@AZ.nl
  Geachte heer Stewart,

  Net heb ik verbijsterd het nieuws gelezen dat Pontus Wernbloom voor een 3 miljoen is verkocht aan CSKA Moskou.

  Op zich, zakelijk gezien, veel geld, maar vervolgens lees ik dan in hetzelfde bericht dat Ahmed Musa van VVV voor maar liefst 5 (!!) miljoen naar dezelfde club verhuisd.

  In mijn ogen is Musa toch een veel mindere speler dan Pontus. En met mij zijn nog veel meer AZ fans erg teleurgesteld. Dit is te lezen op de diverse AZ Fora.

  Kunt u toelichten waarom Pontus voor zo’n relatief laag bedrag is verkocht?

  AZ heeft op dit moment toch geen grote financiële problemen dat zo’n wanhoopsdaad nodig is? We (AZ) staan op het moment bovenaan de ranglijst.

  U evengoed vriendelijk groetend; hAnZ

 11. vvdne

  7 januari 2012 at 19:12

  Ga ook een mailjte sturen. Vind het veel te weinig, al had ik wel verwacht dat hij verkocht zou worden. Maar zoals eerder gezegd als we alle geruchten geloven blijft er bar weinig over zowel na de winter als na de zomer.

  Vind het echt zonde dat AZ hem verliest en het is simpelweg een aderlating voor AZ. We weten een ding zeker, het kampioenschap is nu definitief van de baan. Er zullen nog wel meer spelers vertrekken als je ze zo goedkoop bij AZ kan ophalen.

  Ben benieuwd of ze ook daadwerkelijk reageren op de mailtjes. Maar ik roep hierbij iedereen op om een mail te sturen, misschien dat ze dan wat meer naar de supporters willen luisteren.

 12. vvdne

  7 januari 2012 at 19:52

  Dit is het berichtje dat ik verstuurd heb:

  Beste directie,

  Afgelopen weken worden de diverse supporterfora’s overspoeld met transfergeruchten. Iets wat ons allen verontrust. Als we alle geruchten zouden geloven blijft er vrij weinig over van ons mooie elftal.

  Na de mooie woorden van Toon Gerbrands in VI, zou je verwachten dat de meeste supporters een beetje gerustgesteld zijn. Echter op dit moment is dit totaal niet het geval, wat mij ook wel erg logisch lijkt.

  In VI stond immers te lezen dat AZ zich niet wil laten verleiden tot het halen van versterkingen en dat het erg rustig is rond de AZ spelers. AZ verwacht dan ook geen spelers kwijt te raken. “Het gaat hier zo goed dat de jongens over wie het zou kunnen gaan zelf ook niet erg happig zijn op een vertrek”, aldus de directeur tegenover VI.
  “Wijzelf gaan in elk geval geen versterkingen halen tijdens de winterstop. Er staat een goede selectie, de doelstelling is en blijft directe kwalificatie voor Europees voetbal. Dat kan via de beker of via de vierde plaats. Beide opties staan nog open. Dus wat dat betreft is het hier uitermate rustig.”

  Als donderslag bij heldere hemel komt dan ook het bericht dat Wernbloom voor, na verluid, 3 miljoen is verkocht aan CSKA Moskou.

  Nu heeft AZ de gewoonte om over de hoogte van een transferbedrag geen uitspraak te doen. Toch vraag ik u, klopt het bedrag van 3 miljoen?

  Bent u het met de meeste AZ fans eens dat dit wel een erg laag bedrag is voor een getalenteerde speler met nog een verbintenis van 1,5 jaar?

  In hoeverre was de directie op de hoogte van de interesse in Wernbloom op het moment dat het interview in VI werd gegeven?

  Bent u het met mij eens dat de het artikel in VI het beeld oproept dat de directie van AZ zijn eigen fans bedonderd en voorliegt?

  Kunnen wij nog meer transfers verwachten deze transferperiode?

  Ondanks deze verbazingwekkende bestuursdaad vriendelijk groetend,

  vvdne

 13. gerard

  7 januari 2012 at 22:05

  Kan het me ook haast niet voorstellen nu AZ nog steeds voor alle prijzen meedoet.. ik denk ook dat er samen met Verbeek is gekeken om sportief geen achteruitgang te krijgen.
  Wellicht heeft dit met de terugkeer van Martens te maken waardoor men met Maher gaat schuiven… Verbeek heeft wel iets in petto anders kan ik het niet verklaren.

 14. KeesK

  7 januari 2012 at 22:47

  Het is wel duidelijk dat de TD zich bij de fans niet geliefd maakt met deze transfer. Even afwachten wat de officiële verklaring wordt en of de emails die ze hebben ontvangen enige invloed hebben. Het is wel duidelijk dat op deze site bezielde fans zitten die respect verdienen.

 15. KeesK

  7 januari 2012 at 22:50

  UPDATE: De Russen zijn momenteel in onderhandeling met de Nederlandse koploper over een transfer van de Zweedse middenvelder, die nog een contract heeft van anderhalf jaar bij AZ. ‘We zijn al een heel eind, maar de transfer is nog niet helemaal beklonken’, zei Earnest Stewart, directeur voetbalzaken van AZ vandaag.

  Het is dus nog niet rond en de genoemde prijs in de persberichten berusten niet op feitelijkheid.

  • Jeroen

   7 januari 2012 at 23:28

   Tja geloof jij dat?? Als ze al een heel eind zijn dan zal het bedrag ook wel kloppen hoor.

 16. Mike

  7 januari 2012 at 23:27

  Het bedrag ligt tussen de 3,3 Miljoen en 3,9 Miljoen las ik.
  Dan zal Maher op de plek van Pontus komen en Martens op die van Maher Hoop ik.
  En niet Falkeburg dan word het echt niks meer. Maar we zullen Pontus missen die strijd en Passie van die man sleept het heel team naar een hoger niveau. kijk maar naar die wedstrijd in Malmo zonder Pontus het was toen allemaal zo lief en geen beleving

 17. Jeroen

  7 januari 2012 at 23:40

  Ik ben benieuwd of AZ gaat reageren. Als ze dat doen wil ik graag het mailtje plaatsen op deze site 😀 willen jullie die doorsturen dan?

 18. gerard

  7 januari 2012 at 23:48

  Martens gaf nog niet zo lang geleden in een artikel aan dat hij prima samen met Maher in een elftal kan voetballen. “Maher is meer gehaald als controlerende middenvelder”, zegt Martens, die weet dat Pontus Wernbloom en Rasmus Elm op die positie voorlopig onomstreden zijn. “De trainer heeft denk ik een luxeprobleem.”
  Nu Wernbloom is vertrokken is dus de weg vrij voor beide spelers om samen te spelen.
  Wellicht zou het ook nog niet zo slecht uitkomen als er nog een goed bod op Poulsen wordt uit gebracht voor zijn aflopend contract hem te verkopen en met Klavan meer zekerheid wordt ingebouwd, immers met Maher en martens komt er ook meer opbouw in het elftal.

  • Jeroen

   8 januari 2012 at 00:42

   Dan moet je geen blessure krijgen, want dan zit je met een probleem. Ik denk dat beide spelers wel samen kunnen spelen, maar mis je dan niet een echte vechter op het middenveld? eentje die ballen afpakt?

 19. vvdne

  8 januari 2012 at 09:28

  @jeroen Als ik een reactie krijg mail ik het meteen naar je door. Welk mailadres wil je dat ik daar voor gebruik?

  • Jeroen

   8 januari 2012 at 11:50

   Bedankt! Je kunt het dan mailen naar azblieb @ hotmail.com (even de spaties weghalen, maar dat doe ik vanwege eventuele spammers) 😀

 20. rucarni

  8 januari 2012 at 09:33

  als we allemaal via het mailtje {iets terug in een berichtje} of vragendirectie@AZ.nl
  laten weten dat we het er niet mee eens zijn.
  zullen toch div mensen bij az zich achter de oren krabben of ze wernbloom niet voor veel te weinig hebben weg gedaan.
  en we laten een protest horen ….beter als niks.
  dus stuur een mailtje met je ongenoegen en dat we gewoon voorgelogen worden.

 21. rucarni

  8 januari 2012 at 09:34

  ik heb ook een mailtje gestuurd jeroen en zal als ik bericht krijg het meteen door geven ,,zo als gewoonlijk natuurlijk.

 22. Jeroen

  8 januari 2012 at 11:59

  NAC Breda doet het toch een stuk beter… Zij weten dat Twente en AZ interesse hebben in Schilder en eisen gewoon minimaal 2.5 miljoen euro. Dat voor een 26 jarige speler met nog maar een contract voor 1.5 jaar. Daarnaast is hij niet eens een international….. :S

  Misschien kunnen we beter een bordje op het stadion plakken met “UITVERKOOP”

 23. gerard

  8 januari 2012 at 12:28

  Is een middenveld met Maher-Elm-Martens een minder middenveld dan Wijnaldum-Strootman-Toivonen?
  Volgens mij niet, elke speler heeft in mijn ogen meer klasse dan onze naaste concurrent.
  Maher is eigenlijk ook als controlerende middenvelder naar het eerste gehaald maar heeft zich domweg prima gemanifesteerd als nr. 10, Elm verricht al veel vuil werk dus ik denk dat er een prima balans zal zijn tussen de middenvelders.

 24. wilwaa

  8 januari 2012 at 14:47

  Feyenoord laat wel zien dat je op het middenveld geen echte breker nodig hebt. Toch denk ik dat Martens wel een tandje bij moet schakelen, hij kan goed voetballen maar is bij balverlies veel te lief.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *