AZ en RKC Waalwijk presteren het best qua begroting

By
Updated: januari 6, 2012

Als we de financiële middelen van de achttien Eredivisieclubs afzetten tegen de sportieve prestaties, dan presteren AZ en RKC Waalwijk dit seizoen tot dusverre het best. Trainers Gertjan Verbeek en Ruud Brood laten zien dat het wel degelijk mogelijk is met minder (financiële) middelen (sportief) meer te doen.

AZ, dat de op vier na grootste begroting in de Eredivisie heeft, is na zeventien wedstrijden koploper in de topdivisie, terwijl het gepromoveerde RKC dertiende staat. Alleen Excelsior heeft een nog lagere begroting dan de Brabanders.

Ajax presteert gezien de financiële middelen zeer matig. De Amsterdammers hebben de hoogste begroting van Nederland maar nemen slechts de vierde plaats in op de ranglijst.

In dat opzicht doet alleen FC Utrecht het slechter met de veertiende plaats op de ranglijst en de achtste begroting van Nederland.

Bron: VI.nl

2 Comments

  1. De echte supporter

    6 januari 2012 at 20:20

    Past precies in het de nieuwjaarsspeech van Toon. Leuk dat zo’n lijst dat ook nog bevestigd

  2. Jeroen

    6 januari 2012 at 20:45

    Inderdaad mooi om bevestiging te zien.. Natuurlijk hadden we dit wel een beetje verwacht vanwege de resultaten. Toch ook leuk om te zien dat RKC zo hoog in de lijst staat. Leuke club met mooi voetbal.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *