Alkmaar geen WK speelstad

By
Updated: oktober 10, 2008
AZ geen WK speelstad

Dirk Scheringa had ambitieuze plannen met het stadion van AZ. 40.000 plaatsen en daarnaast grote kantoorpanden moesten gerealiseerd worden. Deze metamorphose zou ervoor moeten zorgen dat het stadion van AZ gebruikt kon worden voor het WK in 2018 (mocht dat doorgaan). Nu ziet de voorzitter af van het plan.

Op dit moment kan AZ zo’n 17.000 toeschouwerd ontvangen. “Dan is de sprong naar ruim 40.000 wel erg heftig. Een stap naar dertigduizend lijkt ons beter”, aldus Scheringa.

De duizenden procedures weerhoudt Scheringa ervan om te starten met de bouw van kantoortorens. “Dat zetten we voorlopig niet door. Ik had gedacht dat die kantoortorens er redelijk snel konden staan, maar we zijn er inmiddels wel achter gekomen dat we daarvoor duizenden procedures moeten doorlopen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *