Nijhuis heeft geen spijt van rode kaart Esteban

By
Updated: januari 5, 2012

Bas Nijhuis maakte vorige maand het meest opmerkelijke moment in zijn scheidsrechtersloopbaan mee. Tijdens Ajax-AZ betrad een man plotseling het veld en viel hij AZ-keeper Esteban Alvarado aan. Nijhuis zag hoe Esteban zich verweerde en de man zelf twee schoppen verkocht; daarop gaf de arbiter hem rood en haalde Gertjan Verbeek heel AZ van het veld. Nijhuis heeft echter geen spijt van zijn beslissing, zegt hij twee weken na dato.

Eigenlijk is het niet te bevatten wat het voorval met Esteban en de rode kaart teweeg heeft gebracht. Neem alleen al de ontwikkeling op Twitter, wij hebben dat naderhand gereconstrueerd. Een minuut nadat ik Esteban rood had gegeven, werd ik uitgemaakt voor alles wat lelijk was”, merkt Nijhuis op in een interview met Voetbal International. “Na een uur, toen ik de persconferentie had gegeven, zag je al een kleine verandering.”

De volgende dag trokken de meningen nog meer bij. Toen was de teneur dat de meeste mensen mij toch wel steunden in mijn beslissing”, kijkt de scheidsrechter terug op de bijzondere avond. “Die mensen kunnen daar dus een dag over nadenken, op tv allerlei herhalingen vanuit verschillende camerastandpunten zien en ook nog eens de meningen van deskundigen tot zich nemen. En dan pas vellen ze een definitief oordeel. Wij moeten vaak in een seconde beslissen: dit moeten we doen. Dat geeft wel mooi de complexiteit van het scheidsrechter zijn weer.” Bron: Voetbalzone.nl

6 Comments

 1. Jeroen

  5 januari 2012 at 13:19

  Ik heb ook geen spijt dat ik hem voor eikel, l*l en kl**tzak heb uitgemaakt ;-)… ik blijft bij mijn mening dat hij het compleet verkeerd heeft ingeschat. Natuurlijk moet je regels hebben, maar je moet ze wel juist toepassen en de context waarin deze gegeven wordt meenemen.

  Daarnaast is het niet handig dat hij dit zegt. Laat het lekker rusten en richt je op het “objectief” fluiten van een wedstrijd.

 2. Maarten

  5 januari 2012 at 14:09

  Jammer hoor dat dit soort mensen bij de topscheidsrechters van nederland behoren, kunnen alleen maar fluiten aan de hand van regeltjes.

  • Jeroen

   5 januari 2012 at 14:21

   Ja dat is zeker jammer. Moet je nagaan wat het niveau is van de Nederlandse arbiters.

   Offtopic; Ron Jans vertrekt na dit seizoen bij Heerenveen. Moeten wij ons al zorgen gaan maken? Ik weet dat Verbeek graag terugkeert naar zijn oude liefde.

 3. stefan

  6 januari 2012 at 06:31

  Hij was al een fan van 020 zo bleek ook die niet gegeven penalty en al gretig met zn vuile hondenrotkop zn rooie kaart hij trekt zichzelf maar hoef m nooit meer te zien,

 4. rucarni

  6 januari 2012 at 07:41

  tja de knvb en 020 een pot nat …en nijhuis je blijft en klootzak die in de amateurs thuis hoord

 5. Derek

  6 januari 2012 at 11:53

  blijft een idioot!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *