Vertonghen: "Dembele is gewoon heel compleet"

By
Updated: oktober 8, 2008
Vertonghen:

Ajacied Jan Vertonghen weet het zeker: Moussa Dembélé is hard op weg een spits van wereldformaat te worden. In gesprek met VI laat de Belgische middenvelder de loftrompet schallen voor zijn landgenoot van AZ.

“Moussa kan tot de beste spitsen van de wereld gaan behoren. Dat meen ik echt. Dan heb ik het over het niveau Chelsea, FC Barcelona, Real Madrid. Alleen zal hij dan nog meer goals moeten gaan maken. Voordat topclubs een spits scouten, kijken ze eerst naar zijn statistieken. Die moeten omhoog bij Moussa en dat weet hij zelf ook”, zegt Vertonghen.

Dat advies heeft Dembélé ter harte genomen. Nadat de Belgische spits eerst al op wonderlijke wijze scoorde tegen Willem II (2-5 winst) voegde hij in het duel met Sparta (6-0 winst) nog maar eens twee treffers toe aan zijn seizoensaantal.

Vertonghen: “Moussa’s spel is al flink wat veranderd de laatste jaren. Hij schiet tegenwoordig twintig keer zo vaak op doel als een paar jaar geleden. Dat is goed, want hij heeft het schot ervoor. Dembélé is gewoon heel compleet. Nu nog wat vaker scoren, dan ligt de wereld voor hem open.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *