Vrouwen en kinderen mogelijk wel toegelaten bij bekerduel tussen Ajax en AZ

By
Updated: januari 5, 2012

De KNVB heeft het verzoek gehad van Ajax om wel vrouwen en kinderen toe te laten in het bekerduel van 19 januari 2012. De voetbalbond staat daar niet negatief tegenover.

“De KNVB heeft een verzoek van Ajax gekregen met betrekking tot het toelaten van vrouwen en kinderen bij het bekerduel Ajax-AZ op 19 januari aanstaande. De bond heeft aangegeven in de basis niet afwijzend ten opzichte van het voorstel te staan”, reageert de voetbalbond tegenover De Telegraaf.

“Wel heeft de KNVB Ajax verzocht een plan van aanpak in te dienen waarin een aantal voorwaarden geconcretiseerd en afgebakend wordt. Daarna zal er pas een formele beslissing genomen worden.”

Het blijkt dat AZ bereid is mee te werken aan het plan van Ajax.

6 Comments

 1. Jeroen

  5 januari 2012 at 09:59

  Mooie vorm van discriminatie….. Snap niet dat de KNVB hier aan mee willen werken. Je kunt toch niet alle mannen buitenspel zetten doordat een mafkees het verpest?? Doe of helemaal geen toeschouwers, of laat iedereen toe, maar ga niet van deze maffe voorstellen verzinnen.

  • Geert

   5 januari 2012 at 11:48

   Het gewoon discriminatie. Als je bij en evenement vrouwen uit zou sluiten, zou je meteen één of andere vrouwenbeweging op je dak krijgen. Aan de andere kant valt er ook wel wat te zeggen voor deze oplossing. Het idee zal zijn dat ze kinderen wel willen toelaten bij de wedstrijd en dat kinderen een begeleider nodig hebben. Al moet deze begeleider ook een man kunnen zijn. Je mag er toch vanuit gaan dan een vader die met zijn kind naar de wedstrijd gaat, zich wel gedraagt? Maar tot wanneer ben je kind? Tot 18? Die Wesley was 19 en had een IQ van 71. Dus misschien moeten ze alleen mensen toelaten met een IQ hoger dan 100…

 2. Jeroen

  5 januari 2012 at 10:10

  Offtopic… is Ojo niets voor AZ? Hij mag weg bij PSV en zijn contract loopt ook af. Speelt op het middenveld en daar kunnen we nog wel een speler gebruiken als Elm gaat vertrekken.

  http://www.voetbalprimeur.nl/site/nieuws/198503/PSV_stelt_geen_prijs_meer_op_Ojo.html

  • KeesK

   5 januari 2012 at 10:34

   Jammer voor Ojo maar ik denk niet dat AZ nu zit te wachten op hem. Ik heb het vermoeden dat AZ niks wil halen noch laten gaan deze transferperiode, die overigens nog zeer rustig verloopt.

 3. Stefan

  5 januari 2012 at 10:47

  Az supporters zijn welkom in het Home toch nog een wedstrijd in het stadion!!!! wel lid van de sv weze,

 4. Maarten

  5 januari 2012 at 14:02

  Snap julie bezwaren wel maar vind het toch wel een leuke actie,
  een stadion vol met vrouwen en kinderen is toch lachen.

  Kun je gelijk zien of vrouwen verstand van voetbal hebben, als de meerderheid voor ajax is dan houden ze niet van voetbal maar van nare arrogante mannetje die denken dat ze de leukste en beste zijn van nederand maar dat intussen ieder weldenkend mens ze uitkotst. En als de meerderheid toch voor az kiest houden ze in ieder geval van mooi voetbal.

  Sorry moest het effe kwijt, had net een gesprek met een fanatiek ajacied, en dan moet je zoveel onzin aanhoren.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *