AZ komt nog vele miljoenen tekort

By
Updated: januari 3, 2012

AZ heeft de laatste twee jaar flink schoon schip gemaakt, maar is er nog lang niet. De club heeft voor het huidige seizoen een tekort van maximaal 7,4 miljoen euro begroot.

De lening van de ‘bevriende ondernemers’ is dan ook nog altijd hard nodig. Ook moet AZ nog steeds spelers verkopen om het hoofd boven water te houden. Dat blijkt uit het jaarverslag over de periode januari 2010-juni 2011.

In de periode van het jaarverslag leed AZ een verlies van 4,1 miljoen euro. Voor het huidige seizoen is een tekort van maximaal 7,4 miljoen euro begroot. ,,Niet verontrustend, want dat was voorzien’’, zegt Gerbrands. De premie voor ‘overwintering’ in Europa is in dat opzicht een meevaller. Ook transfers kunnen het tekort flink terugdringen. ,,Maar het geeft wel aan dat we nog het nodige in te halen hebben.’’

AZ verkocht in anderhalf jaar tijd voor ongeveer 22 miljoen aan spelers. Daartegenover stond dat de club ongeveer 7 miljoen uitgaf aan nieuwe aankopen. ,,Da’s logisch. Als je helemaal niets terugkoopt, ben je alleen maar aan het saneren. Dan zouden we over twee jaar in de eerste divisie spelen en dat is niet de bedoeling’’, zegt Gerbrands. ,,Uiteindelijk moeten we naar een sluitende begroting van 25 miljoen euro, dat is steeds de insteek geweest van ons driejarenplan in de zomer van 2010. De schuld van 3,9 miljoen aan de curatoren is al voor driekwart afgelost. We zitten op koers.’’ Bron: NHD.nl

3 Comments

 1. gerard

  3 januari 2012 at 12:18

  Heel simpel: Az moet sportief zo doorgaan en C.L. behalen en met een beetje mazzel bij het behalen van de landstitel als enige aan het kampioenenbal deelnemen dan ben je in een mum van tijd een financieel gezonde club (zie Ajax)

 2. wilwaa

  3 januari 2012 at 12:24

  Aan het eind van het seizoen Elm weg voor 8 miljoen en hopelijk nog CL en dan weer helemaal gezond!

 3. Mike

  3 januari 2012 at 18:19

  Dat wisten we toch al ?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *