‘Elm vertrekt mogelijk in winterstop naar Tottenham Hotspur’

By
Updated: december 29, 2011
AZ gaat naar alle waarschijnlijkheid deze winterstop afscheid nemen van Rasmus Elm. Diverse Engelse en Zweedse media melden dat Tottenham Hotspur bijna een akkoord heeft bereikt over de overgang van de Zweedse middenvelder.

Tottenham Hotspur zou een bod van acht miljoen euro hebben uitgebracht op Elm, die ook in de belangstelling van Manchester United zou staan. Er ligt volgens de media een contract tot medio 2015 klaar op White Hart Lane. Mochten de Spurs er niet in slagen hem deze winter te halen, dan gaan ze in de zomerstop een nieuwe poging wagen.

Het Zweedse Expressen meldt zelfs al dat er een akkoord is bereikt tussen Tottenham Hotspur en AZ. Vooralsnog hebben beide ploegen nog niets officieel bekend gemaakt, waardoor de transfer allerminst zeker is. Bron: Soccernews.nl

9 Comments

 1. Jeroen

  29 december 2011 at 22:45

  Ondanks dat dit een gerucht is (wel verschillende bronnen die het melden) ben ik er niet gerust op. Natuurlijk snap ik dat AZ graag geld wil ontvangen, en dat de speler misschien ook wel toe is aan een stap hoger, maar laten we wel hopen dat dit pas komende zomer is.

  Afwachten nog…. 🙁

 2. Jeroen

  29 december 2011 at 22:52

  Dit schijnt Elm gisteren in de pers gezegd te hebben:

  “However, it is quite clear that I will finish the season out with AZ. But no more decisions are taken on that from my side right now.”

  Als dit klopt dan maakt hij het seizoen gewoon af…… maar ja….. het is en blijft de voetbalwereld 😉

 3. rucarni

  30 december 2011 at 08:13

  wordt er een beetje schijtziek van elke keer als we wat leuke spelers hebben worden we weer leeg gekocht…. zo wordt je nooiot een top club.

  • KeesK

   30 december 2011 at 11:12

   Voor een topclub moet je ook een grote achterban hebben en die heeft AZ niet en zal het gezien de lokatie ook nooit krijgen. AZ heeft al meer bereikt dan theoretisch gezien mogelijk was dankzij een aantal geldschieters uit het verleden en goed beleid. Dus geniet van het behaalde en huidige succes.
   Een teken dat AZ op het goede pad bezig is vind ik de opstelling van Elm, een jongen die integriteit uitstraalt en het meent volgens mij als hij zegt dat hij AZ dit seizoen nog trouw blijft.

 4. rucarni

  30 december 2011 at 12:39

  ps: wil trouwens alle az suporters via deze weg een hele gelukkige jaarwisseling wensen,, ik ga werken en spreek jullie weer in het nieuwe jaar.

 5. gerard

  30 december 2011 at 12:46

  Mocht dit weer zijn, dan maar in de zomer gezien zijn transferwaarde echt niet zal dalen. Sterker, maakt hij samen met enkele andere het verschil bij AZ en worden we kampioen dan kan zijn waarde nog stijgen gezien deze speler dan helemaal in de picture komt te staan.

 6. De echte supporter

  30 december 2011 at 15:08

  Het zal wel waar zijn, dan hoop ik ook pas dat het in de zomer gaat paatsvinden. Ik ben er mee eens dat zijn waarde niet veel zal dalen en bij kampioenschap (daar hebben we hem voor nodig) zelfs meer

 7. vvdne

  30 december 2011 at 16:12

  Dat AZ redelijk goed spelers kan selecteren mogen wel duidelijk zijn. Dat we nooit het eindstation zullen zijn lijkt mij ook logisch. We zijn een mooie club en de doelstelling om in de top vijf te blijven voetballen is in mijn ogen een reële. Uiteraard hoop ik dat we in staat blijven zo nu en dan een kampioenschap te pakken. Maar we kunnen niet verwachten dat we jaarlijks mee doen voor het kampioenschap als echte titelkandidaat.
  Dit jaar doen we wel mee, al hebben we in twee weken wel enorm veel laten liggen.
  Als ik alle geruchten van de laatste weken eens op een rij zet en ik besluit deze te geloven dan hebben we na de winterstop een geheel nieuw team waarvan de spelers nog gekocht moeten worden. Dus ik weiger om me al te veel aan te trekken van al die transfergeruchten.

  Er zullen ongetwijfeld wel twee spelers vertrekken gedurende de winterstop. Als dit maar niet het kleine kansje op de titel wegneemt.
  Wellicht zullen er voor meer spelers afspraken worden gemaakt en verliest AZ enorm veel spelers gedurende de zomer. AZ krijgt veel geld in ruil voor al deze spelers en dat zorgt ervoor dat de financiën geheel op orde kunnen worden gebracht.
  Daarnaast hoop ik dat we zelf ook al wat gaan kopen zowel voor in de winter, alsmede anticiperend op de zomeruitverkoop. Mijn voorkeur gaat toch uit naar de aanschaf van een spits die ook daadwerkelijk kan scoren. Hier zou hij geen 10 kansen voor nodig moeten hebben, maar kan effectief voetballen. Dat is het grootste gemis bij AZ. Elm is onze topscoorder, dat hoort toch eigenlijk niet!
  AZ zit lekker in elkaar, ook als een paar spelers weggaan kunnen we lekker voetballen. Als we wat effectiever met de kansen om gaan worden we kampioen! Vergeet niet dat we drie jeugdspelers hebben die we mee kunnen laten draaien dus als het aantrekken van nieuwe spelers wat tegen zit dan komen we dit seizoen nog wel door.

  Voor nu iedereen een geweldig uiteinde gewenst en alvast veel goeds voor 2012!

 8. rucarni

  2 januari 2012 at 11:27

  vvdne mooi gesproken helemaal waar.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *