Wandelgang nieuws: Donk weer terug, Elm naar Engeland maar welke club ?

By
Updated: december 29, 2011

AZ Alkmaar is al bezig met aflopende contracten en transfer aanvragen. Eerder melde Moisander al graag te willen vertrekken en even later heeft Klavan zich ook bij Earnest gemeld. Klavan wilt wekelijks spelen maar die toezegging krijgt hij niet van AZ. Moisander daarin tegen wilt weg om zich verder te ontwikkelen. PSV was tot op de laatste dag geïnteresseerd maar haalde Timothy van ADO. Inmiddels hebben 2 Duitse clubs en Getafe zich al gemeld. De kans dat Moisander nog een jaar blijft lijkt uitgesloten te zijn.

AZ heeft Rheijnen vorige winter gekocht van Zwolle en eventueel kan Marcellis ook doorschuiven naar zijn favoriete positie. Toch is AZ er niet gerust op en wilt de selectie breder maken en kijkt naar een ex-AZ speler. Ryan Donk is de eerste keus voor de club omdat het financieel ook haalbaar is.

AZ is nog voor 50% eigenaar van Donk en zal dus niet al te veel bij betalen

De vraag is niet meer of Rasmus Elm vertrekt naar een Engelse topclub, de vraag is alleen nog wanneer en naar welke club. De middenvelder van AZ kon al rekenen op de belangstelling van Manchester United, en Tottenham Hotspur gaat er nu echt werk van maken met een bod van circa acht miljoen euro. Het wachten is op de reactie uit Manchester, maar feit is dat de financiële afdeling in Alkmaar garen spint.

Bron: Transferboulevard.nl en Voetbalzone.nl

10 Comments

 1. Mike

  29 december 2011 at 11:28

  Donk doet het wel goed maar ik weet niet of hij nog graag terug keert naar AZ.
  en heb ook liever Nuytinck of Van DIjk maar als Donk veel goed koper is zou het een goeie vervanger zijn voor Moisander.

  en Elm is al bekend laat ze maar allemaal tegen elkaar op beide dat het bedrag richting 10 miljoen gaat dan moet AC Milaan ook ff mee doen die schijnen ook interesse te hebben. maar denk dat mijn bron wel betrouwbaar zijn dat dit al een beetje achter loopt zo als ik zie dat Tottenham is afgehaakt omdat die hem al in januari willen en Man Unt hem voor volgend jaar kopen voor tussen de 8 a 9 miljoen.

 2. AZFanatic

  29 december 2011 at 11:59

  Donk heeft wel aangegeven dat hij bij AZ terug wil keren, maar dan eind van zijn carierre. Dit was een vraag op twitter van volger

 3. Jeroen

  29 december 2011 at 11:59

  Afwachten… Ondanks dat we voor 50% eigenaar zijn verwacht ik niet dat Donk naar AZ komt. Daarnaast wil ik hem ook liever niet. Ik zou het leuker vinden als een jong talent kan doorstromen.

  Ik verwacht dat we de komende weken (maanden) nog een hoop geruchten krijgen omtrent Rasmus Elm. Dat hij in de zomer gaat vertrekken lijkt mij meer dan logisch. We willen nog aan hem verdienen en daarnaast loopt zijn contract medio 2013 af. Of zal hij gaan verlengen???? nee toch!!! 😀

 4. rucarni

  29 december 2011 at 12:42

  Tottenham Hotspur gaat er nu echt werk van maken met een bod van circa acht miljoen euro ?????? noem je dat werk er van maken ??? weer voor een kwartje een speler kopen van az neeeeee dus wat zouden we zeggen van 15 tot 20 miljoen euro ?

  • Jeroen

   29 december 2011 at 13:02

   15 miljoen betalen ze nooit… misschien als AZ hem nu laat gaan, maar dat willen ze niet. Je moet niet vergeten dat Elm in de zomer nog maar een contract heeft voor een jaar. 15 miljoen is dan wel erg veel.

 5. rucarni

  29 december 2011 at 12:45

  en euuuhhhh lang leven de uitverkoop ? ? ? ?

 6. KeesK

  29 december 2011 at 14:04

  Ryan Donk is geen speler die AZ financieel wat heeft opgeleverd wat transfergeld betreft en aangezien hij nog voor 50% onder contract bij ze staat zou ik zeggen als het nodig is lekker terughalen en het vuur uit de voetbalschoenen laten spelen. Het is namelijk bepaald geen schande om voor AZ te spelen. Dan kan hij in Alkmaar laten zien dat hij ook een Manchester of vergelijkbaar niveau waard is. Maar dit alles komt weer uit het geruchtencircuit waar de waarheid geregeld de plank totaal mis slaat.

 7. gerard

  29 december 2011 at 14:59

  Donk maakt nog altijd van de cruciale slibbertjes op het veld daarintegen vind ik Klavan altijd wel een zekerheidje. Verdedigend is Klavan ook een sterkere kracht dan Poulsen dus die zou ik zeker niet laten gaan en Marcellis zou ikdan op zijn favouriete stek in het centrum zetten mocht Moisander vertrekken. Rechts achter zou ik dan een goed opkomende verdediger aantrekken!

 8. bart

  29 december 2011 at 20:35

  Ik vind niet dat Donk het nivo aankan

 9. Geert

  29 december 2011 at 20:56

  Donk doet het momenteel erg goed, dus ik hoop dat hij terugkomt eerlijk gezegd. Janmaat zou ik ook wel een goede speler voor AZ vinden. Dan kan Marcellis naar het centrum verhuizen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *