Wandelgang nieuws: Martens naar Rusland, Transfer Ari levert AZ geld op, AZ heeft interesse in Cabral

By
Updated: december 28, 2011

AZ raakt Maarten Martens mogelijk kwijt aan Terek Grozny. Dat weet aanvaller Jonathan Legear te melden. “De komst van Kanu (Anderlecht, red.) is volgens mijn informatie bijna rond. Ook Martens en Roland Lamah van Osasuna zouden op het verlanglijstje staan.” De Belg Martens staat nog tot medio 2013 onder contract in Alkmaar. Dit seizoen kwam hij pas zesmaal in actie.

AZ verdient mogelijk nog geld aan Ari. De Braziliaanse spits van Spartak Moskou kent een heel aardig seizoen in Rusland en dat zijn twee concurrenten opgevallen: Lokomotiv Moskou en Rubin Kazan. Laatstgenoemde club is bereid om drie miljoen euro te betalen voor de 26-jarige aanvaller. AZ bedong bij de verkoop van Ari een percentage voor doorverkoop en hoopt ongetwijfeld op een transfer van de aanvaller.

Stewart heeft zich bij TD, Geel gemeld voor Jerson Cabral. De grillige buitenspeler lijkt geen zin meer te hebben om als invaller de laatste minuten gebruikt te worden. Zijn contract loopt tot 2013 maar is vooralsnog niet van plan bij te tekenen.

Holman heeft aangegeven bij de AZ leiding een nieuwe uitdaging te willen zoeken en AZ is al begonnen met lijstjes maken.
Mocht Holman in de winter vertrekken zal AZ geen vervanger halen maar wilt zich in de zomer van 2012 pas versterken.

Bron: voetbalzone.nl en transferboulevard.nl

12 Comments

 1. Jeroen

  28 december 2011 at 16:26

  Martens naar Rusland?? Is geen vreemd bericht. AZ heeft al eens eerder een transfer tegengehouden. Dat was volgens mij naar CSKA Moskou. Wat mij betreft mag hij vertrekken. Nu verdienen we nog goed aan hem. Kunnen we het geld gebruiken om Cabral binnen te halen, die toch wel gezien wordt als iemand met veel potentie.

  Dat we kunnen verdienen op Ari zou erg mooi zijn. Die is toen voor 2.5 miljoen euro overgenomen. Natuurlijk veel te weinig voor een dergelijke speler.

 2. Geert

  28 december 2011 at 16:29

  Als Elm en Martens beide vertrekken zou dat wel erg jammer zijn. Als er dan geen extra middenvelder komt, zit je elke week met Falkenburg in de basis… Dan kan je dat kampioenschap wel vaarwel zeggen. Maher vervangt Martens al het gehele seizoen erg goed, dus dat zie ik niet als een probleem. Messaoud zal wel meer kansen krijgen bij vertrek van Elm en Martens. Daarom denk ik ook niet dat Cabral zal komen.

 3. Max

  28 december 2011 at 16:56

  cabral is linksvoor geen middenvelder dus slaat nergens op wat je zegt geert

 4. Jeroen

  28 december 2011 at 17:25

  Daarom zie ik Cabral ook graag komen. Moet je voorstellen… Beerens op rechts en Cabral op links… dan heb je echt zeer goede vleugelspelers.

 5. KeesK

  28 december 2011 at 17:33

  Als Cabral het niet wordt als nieuwe linksvoor dan Danny Verbeek halen. (Ja tot jullie er gek van worden of een andere Eredivisieclub hem haalt).
  En wat heeft Maarten Martens bij Terek Grozny in Rusland te zoeken? Behalve zijn bankrekening spekken dan. Het is nota bene die club waar Ruud Gullit zo jammerlijk gefaald heeft. Een lage middenmoter die niet eens Europees gaat spelen. Zou het echt jammer vinden als hij daar zijn loopbaan verder zou zetten. Niet alleen voor AZ maar ook voor hemzelf. Hij is toch wel wat beters waard.

  • Mike

   28 december 2011 at 18:44

   Danny Verbeek is zeker een goeie speler maar ik denk niet goed genoeg voor AZ misschien eerst bij NAC ofso een paar jaar voetballen en dan zal hij wel goed genoeg zijn maar dan is hij al iets van 24 jaar.
   dus ik denk niet dat hij er meteen over een half jaar er meteen staat.

 6. rucarni

  28 december 2011 at 23:20

  tja dit had ik voorspeld he …. we spelen goed en we worden meteen leeg gekocht jammer hoor dat het jaar in jaar uit steeds zo moet … maar geld is alles he ondertussen in dit wereldje maar het helpt het nederlandse voetbal naar de klote

  • KeesK

   29 december 2011 at 10:58

   In het rapport met de jaarcijfers dat je op de AZ website kan lezen wordt ook aangegeven dat het opleiden en aantrekken van talent en het doorstromen naar grotere clubs een belangrijk deel van het beleid is. De AZ directie is daar dus heel nuchter in. Salarissen om spelers die aan een hoger niveau toe zijn kunnen en worden niet meer betaald. De financiële situatie van AZ is gezond ten opzichte van wat ze hebben doorstaan sinds het omvallen van DSB maar er is geen geld voor grote aankopen. Het geld wat is aangewend voor het behaalde kampioenschap is lang niet kostendekkend geweest en als je kijkt naar de vele miljoenen die op de spelerswaarde zijn afgeschreven dan mogen we blij zijn dat AZ nog bestaat. De enige spelers waarvan je misschien langer kunt genieten zijn de jongens die zijn opgeleid door de club zelf en de voetballers die uit de lagere regionen van de twee profvoetbaldivisies zijn gehaald. Jozy Altidore zal bijvoorbeeld hooguit twee seizoenen bij AZ spelen. Naast Holman en Poulsen moeten we rekening houden met het vertrek van Martens, Elm, Wernbloom, Moisander, Klavan. Daarnaast zou het me niet verbazen als Viergever, Maher, Esteban en/of Marcellis zouden vertrekken. Daar staan straks nieuwe potentiële basisspelers uit Jong AZ en nieuwe aankopen tegenover.

 7. bart

  29 december 2011 at 10:14

  Mocht Martens vertrekken dan cabral halen . En az moet ook op zoek naar een spits
  die er minimaal 15 inschiet per seizoen als je wilt meedoen om de prijzen.

  • Jeroen

   29 december 2011 at 11:07

   Cabral zou inderdaad een zeer goede optie zijn…. toch denk ik niet dat hij komt. Koeman zou hem nooit willen laten gaan naar AZ en daarnaast heeft hij nog een contract voor 1.5 seizoen. Dat betekent dat er voor AZ een behoorlijk bedrag aan vast zit.

   Een nieuwe spits is niet nodig. Ik heb al eens eerder gezegd dat elke spits het moeilijk zou vinden om bij dit AZ te spelen. We hebben namelijk geen echte spits in ons elftal. Altidore moet juist de combinatie zoeken met Holman, Beerens en Maher. Hij staat ook bijna altijd met zijn rug naar het doel, dan is het toch behoorlijk moeilijk om te scoren.

   Straks is Boymans weer terug en is er weer wat meer concurrentie. Dat is alleen maar positief voor de ontwikkeling van Altidore.

 8. gerard

  29 december 2011 at 15:05

  Ja als we op elk gerucht moeten ingaan.. Martens heeft amper 2 wedstrijden op zijn favouriete stek op het middenveld gespeeld en zou dan nu alweer in de picture staan, Elm naar Manchester, Maher naar barcelona, Holman naar een middenmotor in Duitsland, Poulsen en Moisander naar Engeland, Klavan staat ook op de nominatie om te vertrekken.
  Ik denk dat het niet zo’n vaart zal lopen. Spelen we straks wellicht C.L. dan zullen heel wat spelers dat ook nog eens mee willen mee maken want zo’n kans zullen ze niet vaak meer krijgen in hun carriere!

 9. gerard

  29 december 2011 at 15:12

  Holman is niet gauw te vervangen gezien hij een heel eigen invulling geeft aan de linksbuiten positie. Wellicht is hij niet altijd geheel zuiver in de afronding toch schilt het ontzettend als de kilometervreter en aanzetter van AZ niet in het veld staat gezien hij bijzonder lastig te verdedigen is door zijn zwerfwerk en daarbij ook niet schuwt om het vuile werk op te knapen. Het type Kuijt alleen met iets meer kwaliteit kan je niet zomaar vervangen door een leuk linksbuiten spelertje die ook maar zijn momenten heeft.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *