Ajax krijgt boete wegens incident; Alkmaarders geen sanctie

By
Updated: december 28, 2011

De aanklager betaald voetbal heeft Ajax een schikkingsvoorstel van één voorwaardelijke thuiswedstrijd zonder publiek en een boete van 10.000 euro gedaan voor het incident tijdens het bekerduel met AZ van vorige week.

De Alkmaarse club krijgt van de aanklager geen sanctie.

De voorwaardelijke thuiswedstrijd zonder publiek heeft een proeftijd van twee jaar en geldt voor de competitie, bekercompetitie en de play-offs van de KNVB.

De club heeft tot 2 januari aanstaande 12.00 uur om op de schikking te reageren.

De aanklager vindt dat Ajax niet alles in het werk heeft gesteld om te voorkomen dat de ‘fan’ het speelveld kon betreden, en legt de club daarom de straf op.

Later op woensdag laat de KNVB weten wat er met het gestaakte duel moet gebeuren. Het stond 1-0 voor Ajax toen de wedstrijd werd afgebroken. Bron: NU.nl

6 Comments

 1. Jeroen

  28 december 2011 at 09:52

  Magere straf of zie ik dat verkeerd? 10.000 euro zullen ze wel gaan verhalen op die knakker. 1 wedstrijd zonder publiek zal wel niet gaan gebeuren want ze hebben maar een proeftijd van twee jaar.

 2. Mike

  28 december 2011 at 10:42

  WAT EEN STRAF !!!!.
  dit slaat weer nergens op maar 10.000 euro boete is toch niks voor een voetbalclub je moet in de miljoenen gaan zitten dan gaan ze het echt voelen en misschien beter opletten

 3. De echte supporter

  28 december 2011 at 11:05

  Ja de straf is laag, maar in de miljoenen is ook overdreven. 100.000 was een mooi bedrag, dan kan die malloot een tijdje gaan betalen, want ajax gaat dat natuurlijk verhalen. Om eerlijk te zijn heb ik ook geen idee wat nu een echte straf had moeten zijn. Als club kan je niet alles voorkomen. Bij ons in het az stadion kan er ook een idioot opstaan en het veld opgaan. Doet az het dan niet goed? Het is andes als er een heel vak uitbreekt…. Ik wil wel voetbal kunnen zien in een stadion, dus kortom de straf richtng ajax maakt mij niet uit de grootste straf is als wij nu van ze gaan winnen. Dan gan wij verder tegen die topklasser….

 4. hAnZ

  28 december 2011 at 12:10

  Tjonge jonge…wat een enorme straf. Een passender straf was dat Ajax gewoon de beker was uitgedonderd.
  die boete van 10.000 euri zou dus betekenen dat een club een wedstrijd kan sturen door een debiel het veld op te dirigeren en een lullig boete toe krijgen. En hoe zit het fdan met het terugbetalen van het geld wat ik en mijn vrouw voor die kaartjes heb betaald? Betaald Ajax die ook terug? Waarschijnlijk niet dus….Weg 50 eurie.
  Ik had vorig jaar al mijn buik vol van die kloteclub in Amsterdam na de beker toen we als vee werden behandeld in de vrieskou. Na die wedstrijd had ik me heilig voorgenomen om nooit meer een voet te zetten in die snelkookpan.
  Eigenwijs he, toch doen….

  • Jeroen

   28 december 2011 at 14:55

   Vorig jaar zei je het inderdaad nog op de site dat je NOOOOOIIITTT meer naar de arena zou gaan 😉 haha vorige keer was je er toch ook toen het resultaat 2-2 was geworden…. (wederom genaai van de scheids)

  • rucarni

   28 december 2011 at 23:30

   tja hanz en nu ?? nooit meer ???

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *