‘Elm in de zomer naar Manchester United’

By
Updated: december 27, 2011

AZ-middenvelder Rasmus Elm maakt komende zomer de overstap naar Manchester United. Dat melden Zweedse en Engelse media dinsdag.

De 23-jarige Zweed wordt al langer in verband gebracht met de regerend kampioen van Engeland. Een transfer is nu in de maak. Elm, die in Alkmaar nog een contract tot 2013 heeft, maakt het seizoen af bij AZ. Komende zomer zal hij de overstap naar Manchester United maken, valt dinsdag te lezen.

Elm, Zweeds international, is met AZ bezig aan een ijzersterk seizoen. De middenvelder is een bepalende factor in het succes van de Alkmaarse club. Met zijn goede spel speelde hij zich eerder dit jaar in de kijker van Manchester United. De Engelse club wil nu snel zaken doen. Bron: Voetbalprimeur.nl

9 Comments

 1. Jeroen

  27 december 2011 at 14:21

  Was te verwachten… nu hopen op een mooi bedrag zodat wij weer wat nieuwe talenten kunnen kopen.

 2. Mike

  27 december 2011 at 16:52

  Mooi Nieuws. voor Elm een mooi transfer en voor AZ een heel mooi bedrag en hij kan dit seizoen nog af maken meer kan je niet wensen.

 3. rucarni

  27 december 2011 at 18:08

  tja maar als je heel goed speeld gaat de prijs ook omhoog en laten we nu eens hopen dat hij niet voor een flut prijs weg gaat wat dachten we van 30 miljoen ?

 4. gerard

  27 december 2011 at 19:30

  Als we het moge geloven dan gaat het ‘slechts’ om 7 a 8 miljoen.
  Maar toch maar eens afwachten of Elm daadwerkelijk in de belangstelling staat van Manchester U.

  • KeesK

   27 december 2011 at 21:26

   Ik weet niet waar je die bedragen vandaan haalt maar in geval van Manchester werd al over een bedrag van rond de 20 miljoen knaken (17 miljoen ponden, een record voor AZ) gepraat in de Engelse pers. Dus als dat waar is is AZ in één klap uit de geld penarie die ze nog zouden kunnen hebben. Dan kan er dus ook serieus wat worden gekocht (nieuwe echte topschutter graag). AZ gaat wel wat spelers kwijtraken maar het komt wel goed als ze aankomend talent met kwaliteit kunnen blijven aantrekken. Zo zou die transfer van de Zweed Johansson wel eens af kunnen hangen van deze deal. Toch verwacht ik geen uitspattingen van AZ.

   • Mike

    27 december 2011 at 22:47

    die bedragen die jij op noemt kloppen totaal niet zou ook een beetje veel zijn voor iemand met een contract van 1 jaar.
    de eerste bod was van Tottenham Hotspur van 6.5 miljoen pond (7.8 miljoen euro ) dat vond AZ te weinig.
    nou zou er dus door Manchester United snel moeten gehandeld worden want die wouden Elm ook graag hebben maar er gebeurden niks.
    tweede bod was van Tottenham Hotspur van 7.5 Miljoen pond ( 9 miljoen euro) dat vond AZ goed maar een probleem Tottenham wou hem in Januari kopen en niet volgend jaar wat AZ wil dus het lijkt dus niet door te gaan.
    nu zou het dus rond zijn tussen de clubs AZ en Man United volgens die kranten uit Zweden en Engeland.
    maar dat zal geen 17 miljoen pond zijn als AZ al blij was met 7.5 miljoen pond of Man United is zo dom.
    Maar ik heb niks eigenlijk gehoord van Man United die een bod heeft uitgebracht wel van Tottenham.

 5. KeesK

  28 december 2011 at 04:50

  Hier is mijn waarschijnlijk onbetrouwbare bron die ik in eerder bericht had aangehaald: http://www.sportsvibe.co.uk/news/football/manchester-united-prepare-to-make-move-for-17m-swedish-international-midfielder-as-paul-scholes-replacement-13737/
  🙂
  Zoals gewoonlijk is het eerst zien dan geloven. Officieel mag er pas vanaf januari over transfers worden gehandeld en misschien komt er opeens een heel andere club of bedrag uit de hoge hoed omdat het nu nog om speculaties gaat.

 6. hAnZ

  28 december 2011 at 06:48

  Best jammer dat hij vertrekt.
  Het is idd erg onduidelijk wat de transfersom nou is. De ene Engelse site vermeldt dat hij 6,3 m pond opbrengt en de het andere artikel reppen over veel hogere bedragen. We zullen het wel zien.
  hopelijk kunnen we wel een passende vervanger voor hem terugkopen, een goede spits zou ook niet vervelend zijn….

 7. De echte supporter

  28 december 2011 at 10:59

  Ik gun het elm wel deze transfer. Het is natuurlijk een droom om daar te spelen en als az dan nog een mooi bedrag krijgt zijn we als club volledig uit de schulden en hebben we geld voor inbesteringen. Het blijft natuurlijk wel jammer dat hij weg gaat, maar zo’n speler hou je niet in huis

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *