Interview met Verbeek: “PSV maakt meeste kans op titel”

By
Updated: december 27, 2011

AZ.tv had een interview met Verbeek over de huidige stand, eventuele nieuwe aankopen, titelkandidaat en zijn beste wedstrijd van het eerste seizoenshelft.

Hoe is het voor u om eerste te staan?

“Ik heb het niet anders ervaren dan dat je vierde of vijfde staat. Je houdt alleen vaker een goed gevoel over aan de wedstrijd omdat je vaker wint. Dan krijg je bevestiging dat je goed speelt. De dingen die je traint zie je dan terugkomen in de wedstrijden.”

Is er extra druk?

“Nee, de pers praat altijd over extra druk, maar dat kan niet. Je kunt alleen jezelf extra druk opleggen door je doelen te formuleren en je ambitie uit te spreken. Dat geeft een bepaalde druk. Maar dat bepaal je wel zelf.”

Hoe komt het dat journalisten je vaak knorrig vinden reageren? Heeft dat te maken doordat ze je anders benaderen als koploper?

“Nee, dat ligt aan het feit dat ik ben wie ik ben. Dat doe ik al mijn hele leven. Ik zeg wat ik vind en ik praat niet naar de mond van de journalisten.”

Wat was de beste wedstrijd afgelopen seizoenshelft?

“Ik denk ADO thuis. We hadden toen een heel hoog niveau. Alles klopte aan het duel.”

Bent u bang dat er een aantal spelers gaan vertrekken?

Waarom zou ik daar bang voor zijn? Ik zie het juist als een uitdaging. We zullen heus wel weer elf spelers kunnen opstellen en daarbij passende doelstellingen bepalen. Het maakt mij niet uit wie er vertrekken of komen. Ik ga gewoon aan het werk en dat doe ik met veel plezier.

Zijn er intenties om spelers te halen in de winterstop?

“Nee, er is geen geld. Daarnaast ben ik tevreden over de selectie. Ik denk ook niet dat wanneer we spelers halen dat dit op korte termijn success oplevert.”

Wie is de grootste titelkandidaat?

“Als je kijkt naar individuele kwaliteiten dan denk ik dat PSV de meeste kans heeft.”

Het complete interview vind je terug op www.az.nl

6 Comments

 1. Mike

  27 december 2011 at 16:55

  Vind het ook als PSV niet kampioen word mogen ze zich schaame . PSV heeft iets van 30 Miljoen uitgegeven en AZ maar 4 Miljoen zou raar zijn als wij opeens kampioen worden.
  maar ik denk dat AZ zeker voor de 2e plaats kan gaan, misschien wel kampioen maar dat verwacht ik niet met PSV.

 2. gerard

  27 december 2011 at 19:26

  Vind ik niet, in de verdediging hebben we meer kwaliteit dat blijkt ook wel uit het aantal tegentreffers. Middenveld is bij ons vind ik ook beter in balans. Maher wordt al dit seizoen als een van de grootste talenten beschouwd, Elm als we dat mogen geloven staat in de belangstelling van grote Europese clubs en Wernbloom is prima cement tussen de linies. Geloof niet dat Strootman in de belangstelling staat van enig Europese club van aanzien , Wijnaldum is de ene keer goed de ander keer weer veel te druisig zonder overzicht en Toivonen is niet veel meer dan Wernbloom. Aanvallend vind ik ons met de flankspelers Beerens en Holman het ook niet slecht alleen de diepe spits positie is bij ons een hele zwakke schakel.
  Kortom, leuk al die duur gekochte namen maar of er echt beduidend meer kwaliteit rondloopt waag ik te betwijfelen.

  • KeesK

   27 december 2011 at 21:31

   PSV heeft wel degelijk meer scoringskwaliteit (25% beter dan AZ) en dat is iets wat AZ opbreekt. Ook Vitesse kampt met dit probleem. Maar liefst vier clubs hebben meer gescoord dan AZ. Als AZ in de top wil blijven meedraaien zal er toch makkelijker het net gevonden moeten worden.

 3. hAnZ

  28 december 2011 at 06:53

  De doelstelling van AZ was/is dat we rond de 4e plek eindigen.
  Als het budget toereikend was geweest hadden ze vast wel een betere spits gekocht dan Altidore waarvan het rendement toch behoorlijk tegenvalt.
  We gaan het meemaken hoe het seizoen gaat eindigen. Ik hoop stilletjes nog steeds op een feestje in Alkmaar…

 4. De echte supporter

  28 december 2011 at 10:52

  Ik snap dat verbeek psv zegt, maar ik hoop dat het toch az wordt ik hoop dat we na de winterstop net zo goed gaan voetballen als in het eerste helft. laten we hopen dat verbeek nu gen gelijk krijgt

 5. rucarni

  28 december 2011 at 23:33

  ik snap het juist niet dat verbeek dat roept ….. lekker motiverend naar je spelers toe als je roept dat een ander kampioen gaat worden terwijl je zelf boven aan staat. maar daarom ben ik geen trainer en hij waarschijnlijk wel … ????

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *