Koeman stoort zich nog steeds aan ontslag bij AZ

By
Updated: december 23, 2011

We zijn alweer bijna twee jaar verder, maar Koeman stoort zich nog steeds aan zijn plotselinge ontslag bij AZ. “Dat ontslag is het meest pijnlijke dat ik als trainer heb meegemaakt. Het kwam tien keer harder aan dan het ontslag bij Valencia. AZ… dat is toch wat anders, die club staat er niet om bekend dat ze makkelijk trainers wegstuurt.”

Het blijft speculeren naar de precieze toedracht van zijn ontslag. Volgens de coach kan het niet liggen aan een slechte relatie met zijn spelers. “De relatie met de spelers zou niet in orde zijn geweest, maar ik krijg gewoon een smsje van El Hamdaouo als we met Feyenoord hebben gewonnen van PSV. Zoiets doet mij heel veel: dat spelers je nog steeds waarderen, terwijl de buitenwereld denkt dat het een losgeslagen bende was.”

“Ik ben bij AZ mezelf geweest, dat wilde die club graag. Ik zie technisch directeur Marcel Brands nog zitten met een briefje waarop twaalf punten stonden waaraan de trainer van AZ moest voldoen. Ik voldeed aan alles criteria, maar na vier maanden klopte er opeens niks meer van. Ik kan dat niet accepteren.”

3 Comments

 1. gerard

  23 december 2011 at 16:57

  Tja, waar je bij Ajax Cruijff gezind moet zijn is dat bij AZ toch wel een beetje van Gaal.
  Koeman deed erg negatief in zijn tijd bij AZ over zijn succesvolle voorganger dat heeft er ook niet aan bijgedragen bij het bestuur om Koeman te handhaven bij de slechte resultaten.

  • Jeroen

   23 december 2011 at 17:50

   Klopt, en daarnaast waren de prestaties niet echt best. Natuurlijk hadden we onze doelstellingen met hem wel kunnen bereiken (top 5), het spel was niet meer om aan te zien. We hadden nagenoeg dezeflde spelers als toen we kampioen waren (alleen De Zeeuw was weg) dus dan verwacht je toch wel mooie duels. Eigenlijk was alleen de johan cruijff schaal een mooi duel. Toen hadden we Heerenveen met mooi spel afgemaakt :D… achteraf ben ik zeer blij. Advocaat had het afgemaakt en daarna kregen we mooi Verbeek 😀

 2. Derek

  23 december 2011 at 20:30

  geen resultaten = geen baan. niet gaan huilen achteraf koeman

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *