Alkmaar: verbod AZ – Ajax is een mogelijkheid

By
Updated: december 23, 2011

Burgemeester van Alkmaar heeft laten weten dat ze zich beraden over de wedstrijd tussen AZ en Ajax op 22 januari. Ze laten de uitkomst van de KNVB zwaar meewegen, maar mocht een club worden gedupeerd, dan overweegt de gemeente het duel in Alkmaar te verbieden.

“Ik bereid me voor op ontwikkelingen die zich in de aanloop naar AZ – Ajax kunnen voordoen. Als de openbare orde voor, rond of tijdens de wedstrijd in het geding komt, zal ik passende maatregelen nemen,” aldus burgemeester Bruinooge.

Wanneer een van de twee clubs gedupeerd wordt doordat de KNVB bijvoorbeeld een winnaar aanwijst zonder het duel over te laten spelen, verhoogt dit de kans op rellen. Een verbod is dan een optie.

De burgemeester maakte het voorval in De Arena van dichtbij mee en staat volledig achter Esteban. “Ik vond het een buitengewoon menselijke reactie van Esteban. De sfeer was sowieso al wat bedreigend en als zoiets gebeurt, sta je als voetballer stijf van de adrenaline.”

Bruinooge was daarnaast ontevreden over de mate van beveiliging in het stadion. “Ik had een Kalashnikov onder mijn jas kunnen binnendragen en niemand zou het hebben gemerkt.”

5 Comments

 1. Jeroen

  23 december 2011 at 10:33

  Haha mooi om te horen 😀 Ben benieuwd of de KNVB hier iets mee gaat doen.

 2. Peter

  23 december 2011 at 10:50

  Ok, goed punt! De burgemeester had een Kalashnikov kunnen binnen brengen. Conclusie: ook de hoogwaardigheidsbekleders op eretribunes moet voortaan preventief worden gefouilleerd.

  Dacht dat de PvdA enkele weken geleden de regering nog voorhield dat ferm taalgebruik alleen maar aanzet tot nog meer geweld. Deze PvdA-burgemeester zit kennelijk op een andere lijn.

  • Jeroen

   23 december 2011 at 11:12

   hahahaha 😉 goed punt. Inderdaad beetje vreemd om dergelijke dingen uit te spreken.

   Toch is de rest van het verhaal positief voor AZ, want de KNVB zal wel een tweede keer nadenken voordat ze ons proberen te naaien.

 3. hAnZ

  23 december 2011 at 12:03

  De wedstrijd verbieden lijkt me nou ook weer een tikkie overdreven. Zonder uitpubliek dan maar…??
  Het controleren van publiek is plots weer een hot item. Wil je mensen met een stadionverbod gaan weren moet je peperdure investeringen gaan doen en gaan de prijzen van de kaartjes nog meer omhoog. Technisch is veel haalbaar om mensen op wapens, explosieven en I.D. te controleren. Helaas heb ik daar elke dag mee te maken op mijn werk, de passagier betaald wel de rekening.
  Zitten we denk ik niet echt op te wachten.
  Ik zie persoonlijk meer in het Engelse model. Als je het daar in je harsens haalt om over de boarding te stappen wordt je onmiddelijk gearresteerd en mag je een half jaar (….) logeren in een penitentiaire inrichting.
  wie ooit eens in Engeland een wedstrijd heeft meegemaakt weet dat daar het publiek keurig vlak achter de boarding zit zonder maffe streken.
  Ook ligt er m.i. een schone taak weggelegd om je medesuppoters aan te spreken op hun apengedrag als kwetsende liedjes zingen of vuurwerk en andere rotzooi gooien. Laten we MET Z’n ALLEN het goede voorbeeld geven en niet een stel mongolen die stoer lopen te doen op hun F-side klakkeloos copiëren.
  Zie verder mijn bijdrage op het voorgaande stukje.

 4. gerard

  23 december 2011 at 17:03

  Hier heeft de burgemeester een punt.
  Als op papier de wedstrijd of aan Ajax of aan AZ wordt gegeven dan krijg je een veldslag de eerst komende competitiewedstrijd.
  Rest er maar een mogelijkheid om met elf tegen elft te spelen en zowel az als ajax tegemoet te komen en dat is de wedstrijd over te spelen.
  Alleen krijg je dan de vraag; zonder publiek, op neutraal terrein?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *