Esteban: “Ik heb hem aangevallen uit zelfverdediging”

By
Updated: december 23, 2011

Esterban onze held van Alkmaar had vlak voordat hij vertrok naar Costa Rica een interview met dagblad Al Dia. Onderwerp van gesprek was natuurlijk het veelbesproken bekerduel tussen Ajax en AZ.

In de krant vertelde hij zijn kans van het verhaal: “Het gebeurde in mijn strafschopgebied. Ik ben een speler die zich laat zien, iemand die niet lijdzaam toeziet wat hem kan overkomen. Op het betreffende moment wist ik niet dat die fan onder invloed was van drugs of alcohol. Ik heb mezelf tegen hem beschermd.”

Ondanks dat Esteban zijn belager op de grond kon werken was hij ontzettend bang. “Ik heb niets gehoord, God zij dank beschik ik blijkbaar over een beschermengel. De mensen op de tribune begonnen te fluiten, de scheidsrechter floot en wees naar de hoek waar hij vandaan kwam. Toen ik me omdraaide, zag ik hem opeens op me afspringen.”

“Omdat hij in de lucht hing, kon ik de klap opvangen. Het was duidelijk zijn volledige intentie om mij flink te raken. Als hem dat gelukt was, was ik zwaargewond geweest. Dat kun je op alle beelden terugzien. Ik was heel erg bang. Het eerste wat ik dacht, was dat hij gewapend was met een mes. Ik heb hem aangevallen uit zelfverdediging.”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *