Gerbrands over KNVB: “Ik wens ze veel wijsheid toe”

By
Updated: december 22, 2011

Gerbrands rekent op clementie van de KNVB voor Esteban. De doelman van AZ kreeg gisteren een rode kaart van Nijhuis doordat hij zich verdedigde tegen een Ajax-fan die hem aanviel.

In gesprek met radio 1 liet Gerbrands dat de KNVB een zeer lastige taak heeft om dit probleem op te lossen. “AZ is toch redelijk slachtoffer van deze situatie en zal zeker niet alle straffen accepteren. We hebben onze principes. Ik neem aan dat de KNVB de situatie met Esteban op een goede manier oplost. Het kan toch niet zo zijn dat AZ straks de wedstrijd moet starten met tien man.”

“Ik heb de beelden nog eens in alle rust bekeken. Onze doelman schrikt, reageert en schopt. In de normale wereld heet dit noodweer. Esteban heeft ook zelf aangifte gedaan van zware mishandeling.”

Gerbrands erkent dat de KNVB het lastig gaat krijgen. “Er ligt een tuchtzaak over Esteban en het bestuur betaald voetbal moet beslissen over de wedstrijd. Ik wens ze veel wijsheid toe. Het wordt een salomonsoordeel om hier nog een beetje slim uit te komen.”

One Comment

  1. KeesK

    22 december 2011 at 12:14

    Hier is mijn Salomons oordeel: Esteban voorwaardelijk schorsen met dien verstande dat hij de straf alleen krijgt als een zelfde incident gebeurt en hij niet wegrent nadat de aanvallende hooligan op de grond ligt. De wedstrijd wordt zonder publiek over gespeeld en Ajax begint met een 3-0 achterstand. Bovendien krijgt Ajax een boete voor het niet handhaven van de veiligheid ter hoogte van de omzet plus een boete van x duizenden knaken (dus iedereen zijn geld terug plus straf). De wedstrijd wordt door een andere scheidsrechter gefloten en de leiding van Ajax dient in persoon zijn excuus aan Esteban aan te bieden voorafgaand aan de wedstrijd.
    Let op dit is een Salomons oordeel. Iedereen straf maar er is mee te leven. De straf voor de dader behoeft geen Salomons oordeel. Boete die hij met veel moeite kan opbrengen in ieder geval (alle schade kan hij toch nooit vergoeden), levenslang nationaal stadionverbod en een tijdje brommen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *