Ajax en AZ moeten rekening houden met reglementair verlies

By
Updated: december 22, 2011

De gestaakte ontmoeting tussen Ajax en AZ in de achtste finales van de KNVB-beker heeft mogelijk voor beide clubs nadelige gevolgen. Voetbal International weet dat AZ een onreglementaire actie beging door van het veld te stappen, terwijl Ajax mogelijk verantwoordelijk wordt gehouden voor het niet op orde hebben van de beveiliging rondom het veld in het thuisstadion.

De bond moet de verklaringen van arbiter Bas Nijhuis en die van beide clubs doornemen en vervolgens een oordeel vellen. Nijhuis zei woensdagavond op een persconferentie dat hij de commotie kon begrijpen en legde hij hoe hij de situatie beoordeelde. “In de 37ste minuut hoorde ik rumoer op de tribunes en vertelde de vierde man, Serdar Gözübüyük, mij dat er een man op het veld liep. Ik zag hem vervolgens naar Esteban lopen, zag dat de man op de grond viel en Esteban meermaals op hem intrapte.”

“Na kort overleg met mijn assistenten en de vierde official besloot ik de doelman rood te geven voor een gewelddadige handeling. Ik snap de commotie wel over het waarom van de rode kaart, maar dit is volgens de regels. Die moet ik hanteren. Ik kán niet anders dan de regels uitvoeren”, sprak Nijhuis aan de pers. De KNVB kan besluiten dat zowel Ajax als AZ een reglementaire nederlaag krijgt voor de gebeurtenissen. Onduidelijk is dan welke andere club mag doorstromen naar de kwartfinale. Bron: Voetbalzone.nl

5 Comments

 1. stefan

  22 december 2011 at 12:12

  Schandalig gewoon fuck off als bezoekers zijn we te gast en als zo,n mongool die al een verbod heeft nog eens naar binnen wist te komen is het schuld van de ontvangende club dus Az moet maar boeten omdat een 020 fan ff het veld op loopt lekker he, knjb zal beslist weer in het voordeel voor 020 uitspreken en het word alleen maar geloofwaaardiger dat zij hun steunen. Nooit meer 020 bezoeken klaar en straks az – 020 maar 1 bus toelaten,

  • Wijtze

   22 december 2011 at 21:58

   Stefan, Lees mijn opmerkingen (21,53 uur)!!!!!….En 020 is trouwens gewoon Amsterdam. Daar zal 1 dronken gek niets aan kunnen veranderen!

 2. rucarni

  22 december 2011 at 14:23

  WATTTTTTTTTT ??????? az gestraft omdat de keeper aangevallen wordt. ????

 3. de echte supporter

  22 december 2011 at 14:49

  Verbeek heeft de spelers van het veld gehaald om af te koelen en daarna is gebleken dat ze niet meer verder kunnen spelen, omdat ajax de veiligheid niet kan garanderen, dus ajax moet gestraft worden en niet ook az.
  Maar ach, wie neemt de knvb no serieus als az gestratft wordt. Ongelooflijk dat dit kan, met iemand die al een staionverbod had.

 4. Wijtze

  22 december 2011 at 21:53

  Mensen (supporters) laten we redelijk blijven. Ik ben Ajax supporter en mijn schoonzoon en kleinzoons zijn supporter van AZ. Altijd leuk om elkaar een beetje te plagen. Maar wat er gisterenavond is gebeurd is toch het werk van een gek en niet de wens van vele supporters. Laten we dat onder ogen zien. Ik schrik van de reacties op deze site…….moeten de AJAX spelers dan straks maar thuis blijven omdat hun veiligheid, als ik alles zo lees, ook niet gegarandeerd kan worden. En geloof me…gekken wonen er ook in de buurt van Alkmaar. Er is al zoveel narigheid op deze aardkloot….laten we in godsnaam als voetbalsupporters onderling normaal blijven doen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *