VVCS kiest kant Esteban: ‘Dit heeft helaas grote gevolgen voor Ajax’

By
Updated: december 22, 2011

Vanuit de spelersvakbond VVCS is met ontzetting gereageerd op het incident dat zich woensdagavond voltrok in de Amsterdam ArenA. Een man rende tijdens Ajax-AZ het veld op om Esteban Alvarado een karatetrap uit te delen. De keeper wist zich te verweren tegen de negentienjarige man, die alcohol op had en uit persoonlijke afkeer van de keeper besloot hem aan te vallen. VVCS-voorzitter Danny Hesp zegt de kant van Esteban te kiezen.

Hesp verzond direct een e-mail naar de KNVB met het verzoek de rode kaart van Bas Nijhuis voor Esteban te seponeren. “De VVCS zal zich daar tot het uiterste sterk voor maken. Dit kan toch geen schorsing opleveren? Ajax moet de veiligheid van de spelers garanderen. Dit heeft helaas grote gevolgen voor Ajax. Supporters, zuiver je eigen achterban”, aldus Hesp in een oproep aan het ANP.
Namens Ajax reageerde financieel directeur Jeroen Slop eveneens geschokt op de gebeurtenissen. “Dit is een vreselijk incident wat we als Ajax zeer betreuren. We bieden dan ook onze oprechte excuses aan. De supporter is inmiddels overgedragen aan de politie. Het is duidelijk dat het om een negentienjarige man gaat die naar alle waarschijnlijkheid onder invloed van alcohol was. Hij heeft laten weten dat hij een hekel aan de keeper van AZ had en hem daarom aanviel”, verklaart hij.
Op de website van Ajax zegt Slop dat de gebeurtenissen ‘ridicuul’ zijn. “We zoeken uit of het een bekende van ons is. Zo ja, dan kan hij zijn leven geen seizoenkaart van Ajax meer krijgen. Maar of hij nu wel of geen bekende van ons is, doet er eigenlijk niet eens zoveel toe. We vinden dit heel erg en dat zal deze jongen merken ook.” Volgens Slop heeft Ajax AZ het voorstel gedaan extra stewards rond het veld te zetten om de veiligheid te waarborgen; dat wilde de club niet.

4 Comments

 1. Mike

  22 december 2011 at 09:39

  Maar als de KNVB deze 1-0 uitslag laat staan en ajax is door dan weet iederen als supporter dat je gewoon het veld op moet renen als je zo wilt winnen.
  denk dat of AZ heeft gewonnen of de wedstrijd word door gespeeld.

  Kippenvel !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  http://nos.nl/video/324455-spelers-az-warm-onthaald-na-gestaakte-wedstrijd.html

  • Jeroen

   22 december 2011 at 09:55

   Indd geweldig om te zien al die supporters…

   Ik ben bang dat de KNVB ons gaat naaien en dat wij uit de beker worden gezet…. Waarom? Omdat ze het zo gaan brengen dat wij ons niet aan de regels hielden en van het veld liepen.

 2. Michel

  22 december 2011 at 09:57

  Lijkt me waarschijnlker dat het een AZ fan is geweest, met zijn Esteban fobie. Wat zou een Ajax fan tegen de keeper van AZ moeten hebben, hij liet die bal van vd Wiel toch mooi door?

  • JeroenH

   22 december 2011 at 13:54

   Nog eentje die ze ziet vliegen…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *