Verbeek: “We zijn zeker gelijkwaardig aan Ajax”

By
Updated: december 21, 2011

Vanavond spelen AZ en Ajax het laatste officiele duel van 2011 tegen elkaar in het kader van de KNVB Beker. Verbeek blikte gisteren vooruit op het duel en kwam met goed nieuws: “Beerends is zeer waarschijnlijk inzetbaar”.

“Roy Beerens was maandag weer op de club”, begon Verbeek met goed nieuws. De rechtsbuiten moest zondag de uitwedstrijd tegen NAC Breda wegens griep aan zich voorbij laten gaan. “Hij voelt zich stukken beter en heeft al weer wat dingen gedaan zodat er wat spanning op zijn lijf kwam. Daar heeft hij goed op gereageerd. We hebben goede hoop dat hij op tijd weer fit is. Voor de rest hebben we in de normale wedstrijdselectie geen blessures. Dat is haast onvoorstelbaar na zoveel wedstrijden. We zijn er heel blij mee.”

Martens

Over Maarten Martens, die vorige week na een enkelblessure zijn rentree maakte bij Jong AZ, zei Verbeek: “Hij voelt zich weer kiplekker; dat heeft hij vol overgave aangegeven. Ik heb Maarten gezegd dat hij zich moet richten op een goede tweede seizoenshelft. Want ik zie nu geen aanleiding om voor de winterstop de achttien nog aan te passen.”

Op 15 oktober speelden Ajax en AZ in de Eredivisie met 2-2 gelijk. “Toen hebben we prima gespeeld maar ook een aantal dingen niet goed gedaan waardoor het alsnog een gelijkspel werd. Dat riepen we over onszelf af”, blikte Verbeek desgevraagd terug.

Ajax

Zondag verloor AZ in de slotminuut van NAC Breda. Verbeek: “Dat was een domper ondanks een prima prestatie. We willen die teleurstelling nu achter ons laten. Daar zijn we al een half seizoen goed toe in staat. Dat zal ook moeten, want we moeten vol aan de bak tegen Ajax. Wat ik van Ajax vind? Iedereen vindt wat van Ajax; het is niet belangrijk wat ik er nu van vind. Ik denk dat we zeker gelijkwaardig zijn aan Ajax. AZ is niet voor niets winterkampioen, al heeft Ajax het de laatste weken in de competitie beter gedaan dan wij.”

Tot slot zei Verbeek dat hij deze bekerronde graag op een ander moment zou afwerken. “Ik speel veel liever vlak na de winterstop, want nu zijn sinds afgelopen weekend al veel ploegen klaar met hun eerste seizoenshelft. Al een aantal jaar geef ik, zodra het jaarprogramma bekend wordt, bij de KNVB aan dat ik dat graag anders zou willen. ‘Het wordt meegenomen in de plannen voor volgend seizoen’, krijg je dan als reactie. Maar vervolgens hoor je er nooit meer wat van. Maar goed, het is niet anders. Gelukkig spelen we nu op woensdag en niet zoals vorig jaar pas op donderdag.” Bron: AZ.nl

3 Comments

 1. rucarni

  21 december 2011 at 21:32

  als de wedstijd gestaakt wordt roep ik iedereen op om naar het dsb stadion te gaan om onze ploeg te verwelkomen met een groots gebaar ………..dit heeft zeker nog een staartje als ze bij ons komen de eerst volgende wedstrijd

  • Jeroen

   21 december 2011 at 22:10

   Die Glijhuis is echt een idioot!!! Kunnen ze die gast niet gewoon in de Jupiler League trappen. Dit is niet normaal.

   Ben benieuwd wat er gaat gebeuren… Ajax zal in ieder geval worden gestraft hiervoor..

  • KeesK

   21 december 2011 at 22:19

   Je bent 19 en hebt een IQ gelijk je leeftijd en denkt na héél lang denken en drinken (en misschien nog meer substanties die z’n paar hersencellen aantasten): “Ik heb zo’n hekel aan die AZ doelman ik ga hem een rotschop geven!” En dan mag je de rest van je leven op van minimum inkomen rondkomen omdat je een boete van vanjewelste krijgt. Wel scheelt het dat je nooit meer een kaartje voor Ajax hoeft te kopen want je mag er nooit meer komen.
   Ik hoop van harte dat de AZ supporters Ajax en haar supporters (als ze nog mogen komen van de KNVB) van harte welkom heten de komende wedstrijd en het goede voorbeeld geven. En dat bedoel ik echt in de positieve zin. Mag toch hopen dat AZ niet zulke debiele supporters heeft. Klasse van Verbeek trouwens want waarom zou je jezelf en je team zo laten benadelen door een figuur als Nijhuis. We zullen wel zien wat het orakel uit Zeist bedenkt na weer een onnavolgbare brainstorm met substanties waar de hooligan van vanavond van helemaal uit zijn dak zou gaan. Want reken maar dat er geen rechtvaardigheid zal zijn. Maar dat wist Gertjan al en nam ie voor lief.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *