Twente en AZ denken naast Schilder ook aan Vitesse-back

By
Updated: december 19, 2011

FC Twente en AZ denken in de zoektocht naar een nieuwe speler voor op de linkerflank aan dezelfde namen. Robbert Schilder van NAC Breda werd al met de twee titelkandidaten in verband gebracht en ook Alexander Büttner blijkt door beide ploegen te worden gevolgd. Voetbal International meldt dat bovendien het Turkse Bursaspor Büttner in de gaten houdt.

De 22-jarige linksback speelt momenteel nog bij Vitesse, waar hij bezig is aan een sterk seizoen. Büttner is bezig aan zijn vijfde seizoen bij Vitesse en verlengde onlangs nog zijn contract met twee jaar, waardoor hij niet voor een goedkope prijs zal kunnen vertrekken. Het is niet bekend of Büttner openstaat voor een binnenlandse transfer.
Eerste keus van zowel Twente als AZ is nog altijd voormalig Ajacied Schilder, die bij NAC haast wekelijks bij de betere spelers zit. NAC heeft het financieel zwaar en kan de transferinkomsten weliswaar goed gebruiken, maar hoofdtrainer John Karelse heeft laten weten dat hij Schilder (‘één van mijn beste spelers’) niet in januari wil zien vertrekken.

3 Comments

 1. Jeroen

  20 december 2011 at 09:45

  Wel positief dat we eerst zoeken in ons eigen land 🙂 Er mogen best wel wat meer goede Nederlandse voetballers bij ons team komen. Wie zien jullie het liefst komen voor deze positie?

  • KeesK

   20 december 2011 at 16:01

   Ik ben het met je eens. Zo’n huurlingenleger van allerlei nationaliteiten is leuk en aardig maar doet toch een beetje af van het lokale gevoel. Daar op voortbordurend zeg ik: eigen talent een kans geven. Kan me niet voorstellen dat als AZ de beste jeugdopleiding heeft dat je dan alsnog alles van buiten moet halen. Er moet uiteindelijk een redelijke balans zijn, een basis van eigen en nationale spelers aangevuld met wat buitenlands talent. Als we nu kijken staat er vaak meer dan de helft aan buitenlandse spelers in de basis. Natuurlijk is dit ook een beetje gedwongen aangezien de belangrijkste Nederlands concurrenten dit ook doen en met een groter budget. Ik heb geen idee wie de beste vervanger is voor deze positie en wacht het rustig af.

 2. De echte supporter

  20 december 2011 at 19:23

  Ik ben het er mee eens eerst in eigen land zoeken en dan pas naar buiten. alleen als we steeds achter dezelfde spelers aanrennen, dan kan dat ook nadelig zijn voor de aankoopprijs. Dus uit eigen land is prima, maar niet voor een tehoge prijs.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *