AZ verspeelt dure punten in Breda

By
Updated: december 18, 2011

AZ heeft de decembermaand geen mooi einde weten te geven. Uit bij NAC werd tegen alle verhoudingen in met 2-1 verloren.

AZ was voor rust sterker, maar het kwam door slordig verdedigen op acherstand; Reijnen kopte de bal naar Lurling, die met een fraai stiftje doel trof. Nadat Wernbloom een enorme kans op de 1-1 had gemist, maakte Holman op slag van rust gelijk uit een hoekschop van Elm, die in de beginfase zelf de paal had geraakt.

Na de pauze was er meer evenwicht in de wedstrijd, al bleef AZ wel gevaarlijker. Holman liet enkele grote kansen liggen, waarna Koenders in de slotminuut toesloeg.

9 Comments

 1. Jeroen

  18 december 2011 at 16:30

  Hoe krijgen we het voor elkaar. We hadden met Holman twee 100% kansen in de tweede helft….. Ik ben even sprakeloos

 2. rucarni

  18 december 2011 at 16:40

  waneer kopen we eens een spits gvd die wel kan scooren.
  ik ben zooooo boos holman die twee 100% mist benschop die kansen mist en dan de rest die klote speelt en maar blijven over spelen van op doel te schieten en als klap op de vuurpijl zegt verbeek nog achhhh ja dat kan gebeuren ….. WATTTTTT ????
  ze moeten gewoon gaan voetballen die klootzakken ze verdienen genoeg dus laat het zien,, en dan die verdomde koenders nog nog nooit een bal goed geraakt en nu …wat een lul…

 3. Jon

  18 december 2011 at 17:02

  Middagje NAC teveel voor gemakzuchtig AZ!

 4. KeesK

  18 december 2011 at 17:12

  Lelijke afsluiting van een mooie eerste seizoenshelft.

  Maar wat een gekloot in de afronding weer vandaag. Is het nou echt zó moeilijk om een bal te drukken!? En weer een dekkingsfout van vanjewelste die de punten kost.

  Gezien AZ traditioneel een mindere tweede seizoenshelft speelt wordt het nog afwachten waar ze eindigen maar ik denk dat de eerste plaats realistisch gezien naar de multinationals uit het zuiden zal gaan. Hopelijk wordt AZ niet leeg gekocht en kan het de mogelijke gaten goed opvullen.

 5. hAnZ

  18 december 2011 at 18:59

  Tja…bedroevende middag.
  Het enige positieve van de hele wedstrijd was dat Altidore er uit mocht.
  Rucarni heeft gelijk met de vraag wanneer er nou eindelijk eens een echte spits komt. Voor die Messaoud is het waarschijnlijk nog te vroeg.
  Gelukkig dat binnenkort Martens en Marcelis weer terug zijn.
  Het is te hopen dat die L.L.* lopend naar dat trainingskamp in Belek gaan.
  *= LamLullen

 6. urdal

  18 december 2011 at 20:58

  tis idd erg jammer dat we hier punten hebben verspeeld. we waren heer en meester daar, en dan uitgerekend koenders. hij heeft hem waarschijnlijk verkeerd op zijn schoen gehad, als die een bal goed raakt, vliegt die het stadion uit. nu denk ik dat holman en poulsen wel in de winterstop weg gaan. laten we die spits van den bosch maar halen. tom van weert. jonge speler, veel potentie en niet duur. jozy en boymans zijn het allemaal net niet.

  • KeesK

   18 december 2011 at 22:42

   Gelijk Danny Verbeek van FC Den Bosch erbij doen voor op de linkervleugel. We gaan die jongens sowieso een stap zien maken naar de Eredivisie. Zie waar PSV AZ nu op de hielen zit: o.a. Strootman en Mertens. Dus er valt best talent uit de Jupiler League te halen voor minder knaken dan elders.

 7. Jeroen

  19 december 2011 at 09:32

  Toch ben ik zeer tevreden over de eerste helft van de competitie. Natuurlijk hebben we teveel punten uit handen gegeven in deze maand, maar we staan wel nog steeds bovenaan. Ik zie voldoende potentie in het team rondlopen, maar we missen een echte afmaker. Ik hoop at Boymans het op z’n heupen krijgt en gewoon aan de lopende band gaat scoren .

  Ik denk namelijk niet dat er een nieuwe spits gehaald gaat worden.

  Waar ik mij wel zorgen over maak is de reactie van Verbeek over het duel van aankomende maandag “Misschien kunnen we voor een stuntje zorgen tegen Ajax”…. stuntje???? Je moet er gewoon vol voor gaan. Laat die gasten maar zien waarom wij nummer 1 zijn. Ik las net dat veel ajacieden last hebben van blessures, dus ik zou lekker hard die duels aangaan.

  Dus niets stuntje… gewoon knallen!

 8. Derek

  19 december 2011 at 13:59

  wat jeroen zei!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *