AZ goed op weg om weer gezond te worden

By
Updated: december 17, 2011

AZ is door de licentiecommissie van de KNVB per heden opnieuw ingedeeld in categorie II. Ook tijdens de vorige twee meetmomenten in 2011 (maart en juli) behoorden de Alkmaarders tot deze categorie.

“In ons driejarenplan om de club weer helemaal gezond te krijgen, liggen we nog altijd goed op koers”, reageert Directeur Algemene Zaken Toon Gerbrands. “Dit is voor AZ wederom een goed signaal omdat we ondanks de aangescherpte licentie-eisen toch in categorie II zitten. We hadden dit, net als tijdens de vorige meetmomenten, zelf overigens ook wel verwacht.”

Licentiesysteem

De categorisering van clubs is onderdeel van het licentiesysteem van de KNVB. De financiële situatie van de clubs wordt door middel van een puntensysteem drie keer per jaar beoordeeld. Clubs worden per rapportagemoment op basis van het gescoorde puntenaantal in drie categorieën ingedeeld. De gezondste clubs komen in categorie III, de clubs die onder een bepaald aantal punten scoren komen in categorie I. Bron: AZ.nl

3 Comments

 1. Jeroen

  17 december 2011 at 13:34

  Goed nieuws! Erg knap van het bestuur dat ze alles op de rails hebben weten te houden na het verlies van suikeroom Dirk Scheringa. Mochten we volgend seizoen CL spelen, dan zullen we wel weer per direct gezond zijn 😉 Kunnen we weer mooi bouwen naar een mooie toekomst.

  Gerbrands is mijn held bij AZ 😀

 2. Stefan

  17 december 2011 at 13:59

  Gerbrands is echt onwijs top bezig eigenlijk zou Az-supporters dit kenbaar moeten maken aan hem. idee voor de supportersclub?

 3. De echte supporter

  18 december 2011 at 11:30

  Toon heeft az weer op de rit gezet. Dat moeten we wel eens uitdragen, dan alleen de voetballers toe te zingen. Dat zijn en blijven passanten. Toon is blijven zitten en heeft zijn werk fantastisc gedaan ook met die curratoren. Het wordt tijd dat hij ook eens wordt toegezongen. We mogen ons wel een beetje schamen vind ik.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *