Voorbeschouwing AZ – Metalist: “Holman start zeker niet”

By
Updated: december 15, 2011

Gertjan Verbeek nam woensdag tijdens een persconferentie de tijd om met de ruimschoots aanwezige media vooruit te blikken op het belangrijke treffen met Metalist Kharkiv. De trainer sprak onder meer over de komende opponent en de fitheid van Brett Holman: “Hij start zeker niet.”

“Brett heeft last van een blessure”, zei Verbeek. De Australiër werd tijdens de afsluitende stadiontraining dan ook ingedeeld bij de reserves. “Het is 100 procent zeker dat hij niet start tegen Metalist. Of Brett wel bij de wedstrijdselectie zit om eventueel in te vallen? Dat hang van de reactie op deze training af. Hoe staat zijn blessure er donderdag voor? De medische staf, de technische staf en Brett houden daarover intensief contact.” Naar alle waarschijnlijkheid is Johann Berg Gudmundsson zijn vervanger als linksbuiten.

Metalist Kharkiv
Over Metalist Kharkiv zei Verbeek: “Ze hebben de mogelijkheid om met veel geld goede buitenlandse spelers aan te trekken. Al die sterke individuen zorgen ervoor dat ze een goed team hebben. Maar als we ons vertrouwde AZ-spel spelen, zoals we ook in de eerste helft in Oekraïne deden, maken we kans op een positief resultaat. Daar had Metalist het namelijk moeilijk mee.” 

Voordeel
“Misschien zijn wij licht in het voordeel ten opzichte van Metalist”, ging Verbeek verder. “Zij zijn al zeker van de eerste plaats in de groep, hun vaderlandse competitie is ten einde en ze hebben enkele spelers thuisgelaten. Daarnaast zijn wij over het algemeen thuis sterker dan uit. Maar Metalist heeft ondanks het thuislaten van spelers nog steeds een goed team. We zullen alle zeilen moeten bijzetten. Het belooft een mooie wedstrijd te worden.” 

Manchester United
“Of ik in de volgende ronde graag tegen Manchester United wil spelen?”, herhaalde Verbeek een vraag. “Nou laten we ons eerst maar eens kwalificeren. Daarna zien we wel welke ploeg er uit de koker rolt. Als we een ronde verder willen, kunnen we beter niet tegen Manchester United loten. Maar we zijn al lang blij dat we zo ver zijn gekomen dat de laatste groepswedstrijd er nog toe doet. We hebben niet de illusie dat we met AZ de finale van de Europa League gaan halen.” Bron: AZ.nl

2 Comments

  1. rucarni

    15 december 2011 at 19:02

    az – Manchester United 4-1 hehehehehe lacheeeeeee

  2. gerard

    15 december 2011 at 19:15

    4-1 wellicht een beetje te veel, maar een kleine winst waarom niet?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *