Altidore: “Ik ben naar Alkmaar gekomen om beter te worden”

By
Updated: december 15, 2011

Altidore had bij AZ de start van zijn dromen. De 22-jarige spits begon het seizoen met vijf doelpunten in vijf duels, maar de laatste weken hapert de machine en scoort hij erg moeizaam. De spits geeft in een interview met Soccernews aan dat hij moeite heeft om zich aan te passen aan de speelwijze van AZ. Had Verbeek dus toch gelijk dat het wel even duurt voordat hij op stoom komt.

“In een 4-4-2 systeem heb je meer vrijheid en ruimte. Nu, met drie spitsen, moet je als centrale aanvaller meer denken. Ik was afgelopen weekeinde erg boos op mezelf. Maar iedereen die naar Nederland komt, moet leren te spelen in een driespitsensysteem. Als je dat onder de knie krijgt, kun je overall voetballen.”

Ondanks dat hij wat problemen heeft om zich aan te passen, werkt de Amerikaan hard om belangrijk te worden voor het team. “Ik ben naar Alkmaar gekomen om te leren en beter te worden. AZ is een speciale club. In die zin, dat we een erg goed team zijn, dat niet afhankelijk is van individuen. Wie er ook in de spits speelt, helpt het team. Er zijn zo veel goede spelers in de selectie, dat het niet uitmaakt wie er centraal voorin staat.”

One Comment

  1. rucarni

    15 december 2011 at 19:01

    als az dit team nou een beetje kan vast houden dan maken we nog wat mee.
    en altidore komt er wel hoor stapje voor stapje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *