Schilder serieus in beeld bij zowel AZ als FC Twente

By
Updated: december 12, 2011

AZ en FC Twente hebben serieuze belangstelling voor Robbert Schilder. De middenvelder van NAC Breda denkt bewust niet na over de interesse.

AZ heeft de 25-jarige middenvelder hoog op de lijst staan van mogelijke opvolgers van Simon Poulsen. De Deense linksback wil zijn contract in Alkmaar niet verlengen en wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar Aston Villa.

Bij FC Twente is Schilder ook in beeld voor een positie aan de linkerkant. De verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, heeft bij NAC nog een contract tot medio 2013. Zelf laat hij weten: ‘Ik weet er zelfs niets van en heb er ook nog niet echt over nagedacht. Dat doe ik bewust niet, om mezelf niet gek te maken.’

4 Comments

 1. Mike

  12 december 2011 at 22:13

  ik vond schilder ook al de laatste tijd opvallen maar hij staat toch op de plek van Elm en niet Poulsen ?

  • Jeroen

   12 december 2011 at 22:33

   Ik heb geen idee of hij goed genoeg is voor AZ. Als Twente achter hem aan zit zal het wel goed zitten. Die hebben ook een vrij goede scouting. Ik zal dit weekend beter opletten als we tegen NAC moeten spelen 😉

 2. vvdne

  13 december 2011 at 10:22

  Hij staat bij NAC op het middenveld. Maar eigenlijk is hij me nooit opgevallen, maar zal er eens opletten. Wel fijn als hij ook als linksback uit de voeten kan en als middenvelder. Poulsen was aanvaller voordat hij links achter ging spelen. Alleen maar fijn als spelers allround kunnen voetballen. Ben benieuwd of hij ook voor het doel een beetje uit de voeten kan. Dat maakt Poulsen namelijk zo’n fijne speler, hij kan goed mee opkomen, een goede voorzet geven en zo nu en dan zelf ook eens uithalen.
  Poulsen heeft zich tot een fijne speler ontwikkeld, maar kan me afgelopen seizoen nog goed herinneren en toen blonk hij toch wat minder uit. Mochten we Schilder halen dan hoop ik dat hij meteen lekker mee kan draaien en niet dat hij daar een heel seizoen voor nodig heeft.

 3. gerard

  14 december 2011 at 16:20

  Die jongen beschikt over een uitstekende trap, hoe zijn verdedigende kwaliteiten zijn zou ik niet weten gezien hij me altijd opvalt als een uitstekende middenvelder maar wellicht kan hij bij AZ doorgroeien tot linksback international gezien daar weinig concurrentie is bij de meeste clubs.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *