Scheringa wil zich bemoeien met bestuurscrisis bij Ajax

By
Updated: december 12, 2011

Vandaag las ik een vreemd bericht op Internet. Scheringa, oud voorzitter van AZ, wilt zich gaan bemoeien met bestuurscrisis bij Ajax. Hij wil de Amsterdammers graag adviseren en met de betrokken partijen aan tafel gaan zitten. Denkt hij hier aan zijn eigen portemonnee of wilt hij Ajax echt helpen? Toch vreemd, want als AZ echt in je bloed zit, dan zou je hier ver van af moeten blijven.

Scheringa laat in het Radio 1-programma De Perstribune weten wel een idee te hebben over Ajax. Volgens de oud-voorzitter en -eigenaar van AZ moet Ajax eerst van de beurs af om een oplossing te vinden voor de bestuurscrisis. Daarnaast moet Ajax weer een ‘echte voetbalvereniging’ worden.

Volgens Scheringa kan hij daarin best iets betekenen voor Ajax. “Louis van Gaal is een vriend van me. Ik heb het er met hem over gehad. Maar ik zou ook best met Johan Cruijff willen praten”, zegt Scheringa. “Ik heb Cruijff laatst bij Pauw en Witteman heel zinnige dingen horen zeggen.”

Volgens de oud-bestuurder kiest Ajax voor de juiste weg door veel oud-spelers bij de club te betrekken. “Net zoals er bij Bayern München wordt gewerkt. Daar moet een balans in zijn. Cruijff heeft bijvoorbeeld niet het talent om een bedrijf te leiden”, aldus de voormalig bankier, die nog altijd baalt van zijn afscheid bij AZ.

“Met name de sociale contacten mis ik. Als ik nu bij AZ rondloop dan kom ik allemaal mensen tegen die ik zelf heb aangenomen. De bestuursvergaderingen op woensdagochtend mis ik ook. Die vergaderingen begonnen altijd met een levenswijsheid van Toon Gerbrands. AZ zit in mijn genen.” Bron: Voetbalprimeur.nl

9 Comments

 1. Jeroen

  12 december 2011 at 14:16

  Vreemd…….

  Of wil hij graag overbrengen hoe je een bedrijf naar de klote kan helpen? Dan zou het zomaar kunnen gebeuren dat Ajax over een jaar niet meer bestaat 😉 😛

 2. hAnZ

  12 december 2011 at 14:59

  Die man heeft nog steeds een zwak voor AZ….hahahaha
  @Jeroen; Die dag dat 020 op houd te bestaan wordt volgens mij een Nationale feestdag….

  • Ajacied

   16 augustus 2012 at 16:37

   De dag dat Ajax niet meer bestaat is de dag dat 010 p$v en het klapvee allang zijn opgedoekt

 3. Geert

  13 december 2011 at 07:37

  Scheringa zijn jeugdliefde was Feyenoord, dus ik zou het raar vinden als het hij “in het belang van ajax” wilt doen…

 4. de echte supporter

  13 december 2011 at 07:43

  Scheringa mist niet AZ, 010 of 020 of wat voor club dan ook, maar hij mist macht over mensen en publiciteit. Ik geloof niets van die mooie praatjes dat hij het wel zou weten voor Ajax, dat wil dan zeggen dat daar verder niemand het begrijpt en hij wel. Misschien moet hij er eerst een verzekeringspolis afsluiten…. Hij heeft AZ kampioen gemaakt, dat zullen we nooit vergeten, maar hij heeft ook veel uitgehaald over ruggen van mensen.

 5. vvdne

  13 december 2011 at 10:16

  Vind het maar een vreemd bericht. Scheringa maakt zich op deze manier compleet belachelijk. Hij heeft het mede mogelijk gemaakt dat AZ weer groot is geworden en daar zal ik hem altijd dankbaar voor zijn. Maar na alle ellende, wel of niet terecht, bij DSB zou zo’n iemand geen publieke functie meer moeten ambiëren. Dit nog even los van de vraag of je als je echt hart voor AZ hebt je tijd zou willen voldoen aan dat clubje in Amsteldorp. Ik denk dat niemand bij 020 zit te wachten op hem, dat maakt het geheel alleen maar triester.

  • Jeroen

   13 december 2011 at 11:31

   Ik had het niet beter kunnen verwoorden vvdne… kansloos dat hij via de media gaat proberen om zijn hulp aan te bieden. Alsof ze in Amsterdam op hem zitten te wachten??

   • KeesK

    13 december 2011 at 14:52

    Hij wil zijn vriend van Gaal helpen plus daarmee ook zijn eigen ego strelen en als laatste pas echt Ajax helpen. Tenminste zo lees ik dit bericht en die man.

 6. rucarni

  15 december 2011 at 08:07

  lekker hij heeft zeker nog een klap van de molen gehad toen het fout ging ….neusen helpen ???? ja de afgrond in ,,,dan help ik ook mee

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *