Verbeek: “Je koopt niets voor de wintertitel”

By
Updated: december 11, 2011

AZ wist zaterdag voor het eerst na drie wedstrijden weer eens te winnen. In eigen huis was de ploeg veel te sterk voor De Graafschap, tot tevredenheid van trainer Gertjan Verbeek.

Door de overwinning gaat AZ in ieder geval als koploper de winterstop in, maar Verbeek hecht weinig waarde aan de ‘wintertitel’ waar zijn ploeg beslag op legde. “Je koopt er niets voor”, sprak de coach nuchter tegenover de verzamelde media.

“Maar heeft geeft wel aan dat AZ afgelopen maanden goed heeft gepresteerd. Boven verwachting zelfs”, voegde Verbeek daaraan toe. “Onze doelstelling aan het begin van het seizoen was een plek bij de eerste vijf. We zijn goed op weg dus. De wijze waarop we hebben gespeeld stemt tot tevredenheid.”

Al te ver vooruit kijken wil Verbeek nog niet. “We staan nu in de top, maar het gat met een aantal clubs is nog lang niet beslissend. Te meer niet omdat dit seizoen meer clubs boven verwachting presteren, denk aan Feyenoord en Heerenveen.”

De winst op De Graafschap kwam voor AZ op een goed moment, erkende Verbeek. “We zaten even in een mindere periode. Ik las ergens dat AZ een rampweek heeft gehad. Zo erg was het weliswaar niet, maar ik moet toegeven dat de overwinning op De Graafschap prima uitkomt.” Bron: Voetbalprimeur.nl

6 Comments

 1. Jeroen

  11 december 2011 at 11:41

  Wat ik dan alleen niet snap is waarom deze wedstrijd zo belangrijk was volgens Verbeek?

 2. gerard

  11 december 2011 at 13:35

  Volgende week moet onze directe concurrent PSV naar Heereveen die momenteel erg flitsend speelt met hun behendige vleugelaanvallers. Benieuwd of de toch wel erg wisselvallige Eindhovenaren het bol kunnen werken tegen het aanvallende geweld van Heereveen waar we een week geleden ook werden overbluft.
  Als het een beetje mee zit kunnen we het gat weer op 7 punten laten komen waardoor we met vertrouwen (die er nu ook al is) de winter ingaan!

 3. wilwaa

  11 december 2011 at 18:35

  Volgende week:
  Heerenveen-PSV
  Feyenoord-Twente
  Ik verwacht dat beide concurrenten punten laten liggen, AZ moet hiervan profiteren uit bij NAC, geen gemakkelijke wedstrijd.

 4. de echte supporter

  12 december 2011 at 08:10

  Ja ja voorzichtig. NAC is niet makkelijk, maar ik ben het ermee eens dt we het komende weekend de kans krijgen om het gat te vergroten, nog eerder kampioen van Nederland…… haha

  • Jeroen

   12 december 2011 at 10:23

   Wij hebben het altijd lastig uit bij NAC. Laten we dus niet te snel van stapel lopen. We zouden net zoals tegen De Graafschap gewoon er vol voor gaan. Een goed resultaat tegen Metalist zou in ieder geval al een mooi begin zijn.

 5. stefan

  12 december 2011 at 18:11

  Winnen van Metalist zou mooi zijn maar winnen van Nac is ook een hele klus en aangezien het eens x tijd word om daar te winnen lijkt me dat nou eens een mooi moment.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *