Benschop blij met vertrouwen Verbeek

By
Updated: december 11, 2011

Charlison Benschop wist zaterdagavond tegen De Graafschap eindelijk weer eens het net van de tegenstander te vinden. De invaller had naar zijn zeggen de treffer hard nodig en bedankte vervolgens ook zijn trainer voor het vertrouwen.

“Ik zag ineens de keeper voor me opduiken en in een reactie lobte ik de bal over hem heen. Hij was net hard genoeg. De verdediger schoot ‘m nog weg, maar ik zag direct dat-ie over de doellijn was geweest. De trainer geeft me veel vertrouwen door me steeds te laten invallen. Maar ik had deze goal wel hard nodig”, aldus Benschop op het digitale thuis van de club.

AZ was volgens de aanvaller heer en meester op het veld. “We hebben De Graafschap vandaag geen kans gegeven. En ze hebben ook geen kans gecreëerd. Als ze dan bij ons doel in de buurt kwamen, hadden we Esteban nog. Of we deze wedstrijd na afgelopen week nodig hadden? Ja, de verwachtingen zijn elke keer hoog. Maar ik heb geen moment aan ons getwijfeld. Ik vond de media meteen wel héél negatief na de wedstrijden tegen sc Heerenveen en Excelsior.” Bron: Voetbalprimeur.nl

3 Comments

 1. gerard

  11 december 2011 at 13:38

  Goed voor Benschop dat hij heeft gescoord echter het niveau wat AZ nastreeft is voor hem is gebleken niet weggelegd.
  Ik heb altijd het gevoel als spelers als Falkenburg, Benschop en in mindere mate Gudmundsson binnen de lijnen staan dat we de wedstrijd uit handen geven.

 2. de echte supporter

  12 december 2011 at 08:08

  Volledig meeeens met Gerard. Klopt ik vind AZ echt veel minder als Falkenburg en Benschop spelen. Zo gauw die in het veld staan maak ik me zorgen. Net zoals vroeger met vd Velden. Als die ging warmlopen had ik het idee al dat we drie punten gingen weggeven, dan was hij nog niet in het veld.

  • Jeroen

   12 december 2011 at 10:26

   Benschop is echt wel beter dan Falkenburg. Hij staat alleen niet op zijn vertrouwde positie. Het liefst speelt hij centraal in de spits, maar daar heeft hij in principe Boymans en Altidore als concurrenten. Daarnaast hadden we afgelopen weekend erg weinig kwaliteit ingeleverd toen Benschop in het veld kwam voor Beerens.

   Falkenburg mag AZ zo snel mogelijk verkopen. Die houdt alleen maar de ontwikkeling van Messaoud tegen. Daarnaast hebben we de wedstrijd tegen Heerenveen verloren doordat hij op het middenveld stond. Je zag zelfs Elm zoeken naar oplossingen doordat hij alles in zn eentje moest doen. Er was totaal geen backup. Snapte niet waarom Verbeek niet koos voor Ortiz als controlerende middenvelder naast Elm.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *