Poulsen: ‘Wil het op een hoger niveau proberen’

By
Updated: december 11, 2011
AZ-verdediger Simon Poulsen liet onlangs weten aan het einde van het seizoen te vertrekken bij de club. De 27-jarige Deense linksachter beschikt over een aflopend contract en legde twee keer een nieuwe aanbieding van AZ naast zich neer. Onder meer het Engelse Aston Villa zou op zijn handtekening jagen.

“Dat heb ik ook gehoord. Wat het gaat worden, weet ik niet. Er is nog niets concreet. Ik voel me thuis in Alkmaar en spreek vloeiend Nederlands, maar ik wil het gewoon nog een keer op een hoger niveau proberen”, vertelde Poulsen aan Voetbal International.

In januari 2008 verruilde hij FC Midtjylland voor de huidige koploper van de Eredivisie. “Bij AZ ben ik een betere voetballer geworden; slimmer vooral. Ik kwam hier in 2008 als aanvaller, werd linksback en haalde het Deense elftal. Dit is het moment om te gaan”, aldus Poulsen, die tot dusver 74 competitieduels voor AZ speelde. Bron: Soccernews.nl

6 Comments

 1. gerard

  11 december 2011 at 13:46

  Toch hoop ik stiekem dat met name Homan als er geen interessante club voor hem voorbij komt zich alsnog bedenkt en met AZ de C.L. wil ingaan.
  Waar Poulsen nog uitstekend te vervangen is door Klavan (defensief worden we er sterker op) is dat met Holman niet het geval.
  Gisteren tegen de Graafschap liet Holman wederom zien een van de sterkhouders van het huidige AZ te zijn door twee goals prima voor te bereiden.

  • Jeroen

   11 december 2011 at 16:59

   Reken er maar op dat er voor Holman genoeg clubs zijn. Ik verwacht niet dat hij zich alsnog gaat bedenken en bij gaat tekenen. Een transfervrije status is natuurlijk niet niets, en geeft Holman ook de mogelijkheid om flink aan een transfer te verdienen. Erg jammer, dus daarom hoop ik dat er al iemand op het schaduwlijstje staat van AZ. Iemand met dezelfde karakteristieken als Holman. Dat heeft deze ploeg zeker nodig.

   Ondanks dat Poulsen gisteren weer erg goed speelde, kunnen we zijn vertrek eenvoudig opvangen door Klavan. We hebben Wijnaldum dan als backup, die in mijn ogen een goede speler kan gaan worden.

   Laten we hopen dat AZ al in de winterstop de vervanger van Holman gaat aantrekken. Dan heeft die voldoende tijd om te wennen.

 2. de echte supporter

  12 december 2011 at 08:05

  Ik zie het ook zo Poulsen is makkelijker te vervangen van Holman. Ik vind het heel jammer dat hij AZ wil verlaten. Er zullen zeker vele clubs zijn waar hij naartoe kan gaan. Maar als wij CL gaan spelen kan dat misschien nog wat verandering brengen. Al is dat misschien hoop die er niet is.

 3. KeesK

  12 december 2011 at 09:18

  Poulsen: ‘Wil het op een hoger niveau proberen’
  Dan moet hij gaan voor Bolivia. Ik kan me goed voorstellen dat je in dit platte land eens op een hoger niveau wilt voetballen. Als ik hem was zou ik eens bellen met Club Bolivar, die spelen op het hoogste niveau ter wereld namelijk op 3637 meter! Wie weet Simon, hebben ze een goede linkspoot nodig. Plus je steekt waarschijnlijk makkelijk boven de meeste spelers uit en bent meteen een uitblinker in de lucht. En wie denkt wie de fuck is Club Bolivar? Het is wel de recordkampioensclub daar met 15 kampioenschappen maar ze snakken naar een nieuwe. Plus hij kan er Spaans leren voor het geval er toch een club uit de Spaanse Prima Division denkt wat in hem te zien. Succes! 😉

 4. KeesK

  12 december 2011 at 09:20

  Danny Verbeek van FC Den Bosch halen voor de linkerkant. Heerlijke voetballer, hou hem in de gaten.

 5. urdal

  12 december 2011 at 11:33

  ik denk dat als holman weg gaat dit is op te vangen door martens aan die kant te zetten. en als je een speler haalt kan az eens denken over Tom van Weert van den bosch. jonge speler scoort veel en zal niet veel kosten. jozy is het toch net niet, net als boymans.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *