Viergever: “Onszelf belonen door eerste te blijven staan”

By
Updated: december 9, 2011
Nick Viergever hoopt dat AZ de voorsprong van vier punten kan volhouden tot aan de winterstop. Voor de Alkmaarders wacht aankomende zaterdag het thuisduel met De Graafschap en op 18 december staat nog een lastige uitwedstrijd bij NAC Breda op het programma.

De kans is groot dat AZ als winterkampioen wordt gekroond. “Daarom bekijk ik het ook positief. Het zou lekker zijn als onze voorsprong na die twee wedstrijden nog minimaal vier punten is. Na zo’n goede eerste seizoenshelft te hebben gedraaid, moeten we onszelf ook belonen door eerste te blijven staan”, aldus Viergever in gesprek met NUsport.

Viergever denkt dat er nog steeds genoeg vertrouwen is na de mokerslag tegen sc Heerenveen (5-1) en het gelijke spel tegen Excelsior. “Zo erg was het ook niet. We staan er natuurlijk nog steeds goed voor. Zelfs na het gelijkspel tegen Excelsior is het gat naar PSV nog vier punten. Niemand had dat voor dit seizoen voorspeld.” Bron: Soccernews.nl

3 Comments

 1. De echte supporter

  10 december 2011 at 09:31

  Klopt het is jammer puntenverlies te lijden, maar niet dodelijk oor jet behalen van de titel

  • KeesK

   10 december 2011 at 12:02

   Het had bijna ongelooflijk geweest als ze met 9 punten voorsprong het winterkampioenschap hadden behaald. En het kan op papier nog steeds al is de kans uiterst klein. Ze zullen de punten voorsprong hard nodig hebben in het tweede deel van de race waarin in het verleden geregeld niet altijd even goed is gepresteerd door AZ als in het eerste deel.

 2. gerard

  10 december 2011 at 15:24

  Winterkampioen wordt AZ zogoed als zeker alleen de vraag is met hoeveel punten voorsprong? Onze naaste concurrent moet nog naar Heereveen uit waar Asaiti ook weer is teruggekeerd (normaal gesproken is het sterke Heereveen in mijn ogen dan de favouriet zeker met hun reeks van de laatste tijd) en AZ moet nog naar het altijd lastige NAC maar qua positiespel moet dat toch te doen zijn voor de Alkmaarders.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *