Verbeek: “Zaterdag belangrijkste duel van het jaar”

By
Updated: december 9, 2011

AZ hoopt zaterdag het kleine dipje achter zich te kunnen laten. De Alkmaarders, die verloren van sc Heerenveen (5-1) en gelijkspeelden tegen Excelsior (0-0) nemen het in eigen huis op tegen De Graafschap.

“Een ploeg die zich vaak aanpast aan de tegenstander”, beschrijft Verbeek de opponent van zaterdag. “Dat zal tegen ons niet anders zijn. Thuis hebben ze een opportunistische speelstijl, maar in uitduels gooien ze de boel dicht. We moeten dus geduld opbrengen. Hoewel, soms lukt het om een vroege goal te forceren.”

Verbeek ziet Dirk Marcellis, Maarten Martens en Ruud Boymans stappen maken. “Maar als iedereen fit blijft, spelen we met dezelfde elf als tegen Excelsior”, zegt de coach, die nog niet weet of hij kan beschikken over Adam Maher. Het talent kampt met een bloeduitstorting in zijn enkel en is een twijfelgeval.

AZ verdedigt na de twee teleurstellingen nog een voorsprong van vier punten op PSV. Een winterkampioenschap heeft echter niet de aandacht van Verbeek. “Ik kijk nooit waar we zouden kunnen komen te staan. Ik vroeg me vanmorgen zelfs af hoeveel punten we eigenlijk hebben. Ik ben namelijk met voetbal bezig.”

De Alkmaarders voetballen dit kalenderjaar nog tegen Metalist Kharkiv, NAC Breda en Ajax. “Morgen is de belangrijkste wedstrijd. We willen met goed voetbal de drie punten pakken tegen De Graafschap. We willen het publiek vermaken. Daarna richten we ons pas op Metalist. We behappen het per wedstrijd. Hoe dan ook: er valt nog een hoop te winnen in de Eredivisie, de beker en de Europa League”, besluit Verbeek op de clubsite. Bron: Voetbalprimeur.nl

4 Comments

 1. De echte supporter

  10 december 2011 at 09:29

  Verbeek! Dat is de juite aanpak. Laat de wereld de wereld, die hebben altijd wat. Totdat je de schaal heb, dan hadden ze het ook verwacht

 2. KeesK

  10 december 2011 at 11:50

  Ik vroeg me vanmorgen zelfs af hoeveel punten we eigenlijk hebben. Ik ben namelijk met voetbal bezig.
  Een top voetbalcoach houdt zich natuurlijk ook altijd met de puntentelling bezig. Beetje bravoure en amateuristisch is deze uitspraak aangezien ze bij AZ alle statistieken van alles en nog wat nauwkeurig bijhouden en hij moet weten waar ze staan in punten.

 3. hAnZ

  10 december 2011 at 12:12

  Verbeek heeft steeds maffere uitspraken. Gebruikt ie soms pillen of zo??Geloof er idd geen bal van dat ie niet eens weet hoeveel punten zijn eigen club heeft.
  We gaan het zien vanavond wat ze er dit keer van bakken. Hopelijk hebben ze weer de vorm van een paar weekjes geleden terug.
  Nog maar twee weekjes volhouden en dan hebben de boys weer iets meer dan vier weken vakantie. Waar vind je nog zo’n baas.
  De winterstop begint met een duel tegen 020 en het eindigt met een duel tegen 020. Best wel uniek…

 4. Jeroen

  10 december 2011 at 12:26

  Thuis 020 pakken moet wel lukken… ben alleen bang dat we het uitduel niet gaan winnen. Dus zijn we wederom redelijk snel uit de KNVB beker.

  Laten we hopen dat onze boys vanavond gewoon weer hun oude vorm terug hebben. We moeten gewoon met een aantal doelpunten verschil winnen zodat buitenwereld weer hun kop houden 🙂

  We staan nog steeds eerste en dat is een heerlijk gevoel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *