AZ kansloos onderuit in Heerenveen: 5-1

By
Updated: december 4, 2011

Koploper AZ heeft van sc Heerenveen een flinke tik op de neus gekregen. De Friezen overklasten de Alkmaarders met 5-1 en bleven zo voor de twaalfde keer op rij ongeslagen, een clubrecord.

AZ werd in de openingsfase volledig van de mat gespeeld en nadat Heerenveen al vijf grote kansen gemist had, liet Dost de 1-0 aantekenen. Lang duurde de Friese vreugde echter niet, want al snel zorgde Altidore na een fraaie aanval voor 1-1.

Na een half uur maakte Van La Parra uit een rappe counter 2-1, waarna Heerenveen superieur was. Direct na rust voerden Djuricic en Zomer de score verder op en het ploeterende AZ mocht blij zijn dat daarna alleen Narsingh nog scoorde.

6 Comments

 1. de echte supporter

  4 december 2011 at 18:48

  ik dit niet aanzien. ik wil er ook niets meer over lezen. Waar was AZ????? Ik heb lopen vloeken en tieren ( ik weet wel ze spelen daardoor niet beter ), maar het hielp niet. VERGETEN deze wedstrijd en alles weer focussen op excelsior, anders is het wel een hele dure week qua puntverlies

 2. KeesK

  4 december 2011 at 19:26

  Verbeek heeft een behoorlijke uitdaging zijn sputterende machine van weleer weer voor een volle 90 minuten aan de praat te krijgen. AZ werd met zijn eigen wapens verslagen en de complimenten zijn voor Heerenveen.

 3. gerard

  4 december 2011 at 20:39

  Bekijk het positief; een wedstrijd als deze heb je er altijd wel eens tussendoor waarbij alles lukt bij de tegenstander, Altidore raakt steeds fitter en laat meer en meer zien wat hij in zijn mars heeft en AZ heeft de lastige uitwedstrijd naar Heereveen ook weer achter de rug. Daarbij heeft belager PSV ook een zeperd achter de rug en zijn concurrenten als Twente en Ajax nog op een behoorlijke achterstand. Woensdag en zaterdag wel van Exelsior en De Graafschap winnen zodat we een behoorlijke voorsprong blijven houden.

 4. alkmaardertje

  4 december 2011 at 21:09

  Wat een aanfluiting mensen de selectie mag zich echt schamen .verliezen oke maar kansloos onder uit tegen die friezen … Nee kan te gek dit wat een vernedering

 5. Geert

  5 december 2011 at 09:28

  Als we zo tegen Excelsior spelen, verliezen we ook nog in die 45 minuten….

 6. Jeroen

  5 december 2011 at 09:45

  Laten we wel positief blijven… we wisten dat we een keer gingen verliezen. Natuurlijk is dit direct een zware vernedering. We weten ook waar het probleem ligt… en dat is het middenvelder. Zonder Wernbloom zijn we echt kwetsbaar. Falkenburg heeft zijn positie overgenomen, maar die doet dat gewoon niet goed. Ik had liever Ortiz daar gezien. Daarnaast kunnen we leren van de fouten die we gisteren hebben gemaakt… o.a. met zn allen mee naar voren vanwege een corner. Dan weet je dat elke uitbraak gevaarlijk is.

  Twente verloor met 6-1 bij Heerenveen in het jaar dat ze kampioen werden 😛

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *