Verbeek gaat strategie niet aanpassen aan ‘counterploeg’ Heerenveen

By
Updated: december 2, 2011

AZ speelt aankomende zondag om half vijf het uitduel tegen sc Heerenveen. De mannen uit Friesland kunnen hun clubrecord van 11 duels ongeslagen evenaren als ze een goed resultaat tegen AZ behalen. Verbeek kijkt zoals altijd vrij nuchter naar het duel en heeft al verklapt zijn strategie niet aan te gaan passen.

“Een counterploeg met gevaarlijke aanvallers. Ze hebben veel moeite om zelf het spel te maken. Dat zag je hun thuiswedstrijden tegen De Graafschap en RKC Waalwijk. Heerenveen heeft in de voorhoede veel creativiteit, maar ze hebben moeite om de bal via positiespel bij de spitsen te krijgen. Wij hebben in bijna alle wedstrijden laten zien het spel te kunnen maken. Wellicht spelen we Heerenveen daarmee in de kaart, maar we gaan onze strategie niet aanpassen,” aldus Verbeek.

7 Comments

 1. Jeroen

  2 december 2011 at 14:54

  Falkenburg neemt de positie weer over van Wernbloom. Ik ben benieuwd….

  • KeesK

   2 december 2011 at 14:58

   Verbeek ziet iets in hem wat wij niet zien. Misschien dat we op een dag hetzelfde zien, zijn visie of de onze.

 2. KeesK

  2 december 2011 at 14:54

  Deze wedstrijd wordt een belangrijke graadmeter voor de achterhoede van AZ en ze zullen getest worden. Het winterkampioenschap is binnen handbereik als ze deze wedstrijd weten te winnen dus ik reken vooral op een dubbel aangedreven Beerens.

  • Jeroen

   2 december 2011 at 15:05

   Winterkampioen is helemaal in handbereik als PSV gelijk gaat spelen tegen Feyenoord… of misschien wel verliezen.

   De eerste wedstrijden van Falkenburg vond ik hem best goed spelen. Hij heeft alleen daarna zijn draai niet meer gevonden. Laten we hopen dat hij nu wel Elm gaat ondersteunen op het middenveld, want anders lopen ze over ons heen.

   Ik hoop ook dat Beerens kan spelen, want daar komt veel meer dreiging vanaf dan met Benschop.

   • KeesK

    2 december 2011 at 16:02

    PSV is wel erg in vorm op dit moment en Feyenoord kan nog steeds niet echt overtuigen. Alhoewel verlies voor PSV gunstig is voor AZ hoop ik in ieder geval dat die kwal van een Guidetti niet scoort.
    En waarom Benschop als falende rechtsbuiten als je een echte flankspeler als Fernando Lewis in huis hebt? Ik weet het hij is ook 18 jaar maar toch.
    En als cheerleader voor miskend talent hoop ik weer op echte speelminuten voor Messaoud natuurlijk. 🙂

   • Mike

    2 december 2011 at 19:28

    Hoop het dat PSV punten verlies alleen gaat me TOTO er dan aan maar dat heb ik er voor over.
    maar word een moeilijk wedstrijd verwacht eigenlijk punten verlies van AZ maar hoop het niet.

    En ja Falkeburg daar ben ik helemaal niet over te spreken die jonge kan echt niks net als Benschop wat speelden die slecht tegen Malmo. hopelijk is Beerens er gewoon bij.

 3. rucarni

  3 december 2011 at 12:20

  dus we passen ons niet aan ???????? hmmmmmm dan hoop ik dat ze beter spelen als tegen malmo want anders krijgen we echt op ons klote hoor…en dat beerends niet mee speelt is wel klote hoor…….die had graag ron jans wel wat willen laten zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *