Falkenburg: “Voor mij was het heel zwaar”

By
Updated: december 1, 2011

Neej echt?? Dat hadden we nog niet gezien. Nu zal ik niet snel een beschuldigende vinger naar iemand wijzen, maar het mag toch wel even gezegd worden dat Falkenburg gisteren niet goed speelde. Het was juist zijn kans om te laten zien dat hij een plekje verdient bij AZ. Laten we hopen dat Verbeek nog even goed gaat nadenken wie Pontus Wernbloom tegen Heerenveen moet gaan vervangen.

“Tegen Metalist gaan we zoals elke thuiswedstrijd vol voor de winst. Wij zijn geen ploeg die vooraf van een gelijkspel uitgaat, ook al is dat genoeg voor kwalificatie. In Alkmaar hebben we het thuisvoordeel. Dat speelt bij ons best wel mee,” aldus Falkenburg.

De middenvelder van AZ gaf toe dat het gisteren niet zijn beste duel was. “Voor mij was het heel zwaar. Het is natuurlijk een tijdje geleden dat ik een hele wedstrijd heb gespeeld. Dat merkte ik op een gegeven moment wel. Mijn bovenbenen voelde loodzwaar aan. Na zeventig minuten was het bester er vanaf. Mijn wissel in het laatste kwartier was dus gewenst.”

Ondanks dat de kans groot is dat Falkenburg zich komende zondag weer mag bewijzen, denkt hij daar nog niet teveel over na. “Eerst maar even slapen en trainen. Aan sc Heerenveen denk ik nog even niet.”

5 Comments

 1. de echte supporter

  1 december 2011 at 12:43

  wat een slap excuus. Hij kan niet eens 90 minuten voetballen. Dan had hij beter moeten trainen.
  Ik heb laatst een kwartier naar zijn training gekeken. Hij moest proberen ballen in het doel te schieten. Gelukkig er geen er geen één in en de keeper hoefde ook niet veel te doen. Rara hoe schoot hij dan?

  • KeesK

   1 december 2011 at 14:19

   Volgende keer even vastleggen op de camera zodat we er ook getuige van kunnen zijn hier. Dit is wel triest om te lezen. Wat ziet die Verbeek toch in hem? Hij staat alleen maar de ontwikkeling van Ali Messaoud in de weg terwijl die wel een neus voor de goal heeft.

   • Jeroen

    1 december 2011 at 14:27

    Hij is natuurlijk ooit gehaald als groot talent….denk dat ze hem dus de kans geven om dit te bewijzen. Wat mij opviel is dat Elm ook slechter begon te spelen vanwege Falkenburg. Hij stond echt in zn eentje tegen vier middenvelders. Normaal zie je Wernbloom proberen ballen af te pakken, maar dat is niet aan Falkenburg besteedt. Die had al moeite om de bal aan te nemen.

    • KeesK

     1 december 2011 at 16:55

     Er was toch een Spaanse club die hem wilde hebben? Vlug inpakken die Falkenburg, strik erom en afgeven bij de Sint zodat ie mee kan naar het zuiden. Misschien dat AZ nog wat euro’s voor hem krijgt maar anders pech.

 2. NHN

  1 december 2011 at 18:27

  Ik vindt het nog te vroeg om Falkenburg af te schrijven, maar het was inderdaad niet veel. Hij was ooit gehaald als talent van Sparta, maar hij is bij AZ nooit echt los gekomen itt zijn maatje Viergever die wel waardering oogst. Ik vind het jammer, misschien wordt het nog wat. Maar hij had nu juist kunnen laten zien wat hij in huis heeft, en dat is er weer niet uitgekomen. Net als vriend Benschop, als je na pakweg 20 invalt heb je driekwart wedstrijd om te laten zien dat je het wel kan, maar het lukt gewoon niet. Ortiz hetzelfde verhaal, het komt niet echt uit de verf. Als het met zulke twijfelgevallen maar niet echt wil vlotten, dan moet de trainer maar eens een ander proberen. Messaoud of Boymans(weer fit!!)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *