Poulsen en Holman gaan contract niet verlengen bij AZ

By
Updated: november 30, 2011

Vanaf volgend seizoen zal de linkerkant van AZ er compleet anders uit gaan zien. De twee spelers, Poulsen en Holman, die nu verantwoordelijk zijn voor deze positie zullen hun aflopende contract niet gaan verlengen bij AZ.

Holman kreeg een nieuw contractvoorstel, maar hij heeft directeur voetbalzaken Stewart definitief laten weten dat hij zal vertrekken.

Verdediger Poulsen had eerder al twee aanbiedingen van AZ naast zich neergelegd. De linksback wordt al maanden gevolgd door Aston Villa.

Stewart benadrukt wel dat AZ eerst de sportieve prestaties in overweging zal nemen en dus niet per definitie beide spelers aankomende transferperiode zal verkopen. “Het sportieve belang zullen we niet uit het oog verliezen, bovendien betwijfel ik of er volgende maand bedragen op tafel zullen komen die wij redelijk vinden.” Bron: VI.nl

12 Comments

 1. Jeroen

  30 november 2011 at 09:33

  🙁 🙁 🙁 🙁 🙁

  Slecht nieuws! Laten we hopen dat AZ verstandig is en de spelers niet aankomende transferperiode al laten vertrekken.

  Voor Poulsen hebben we wel een goede vervanger (Klavan)… maar aanjager Holman kunnen we nu nog niet missen.

  Ik baal hier overigens wel van.

 2. Geert

  30 november 2011 at 09:50

  Slecht gehandeld door AZ. Ze hadden de contracten al voor de zomer moeten verlengen en anders deze spelers in de zomer al moeten verkopen. Nu zijn het beide erg belangrijke spelers en zijn ze bijna niet te missen. Klavan is een goede vervanger voor Poulsen, maar aanvallend is Klavan beduidend minder. Op de positie van Holman kan Martens ook uit de voeten en dan kunnen we Maher lekker laten staan! Ook Gudmundsson kan op de postie van Holman spelen

 3. Jeroen

  30 november 2011 at 10:05

  De selectie wordt op die manier wel erg dun. We hebben dus zeker versterking nodig. Aan wie denken jullie?

 4. KeesK

  30 november 2011 at 10:07

  Danny Verbeek van FC Den Bosch halen voor een tonnetje of twee hooguit. Maar ik ga er van uit dat de Stewart allang een lijstje heeft met interne en externe vervangers. Dit zat er wel een beetje aan te komen dus een echte verrassing is het niet en nu is er eindelijk duidelijkheid. De optie voor AZ om het contract met Johann Berg Gudmundsson te verlengen zal nu wel spoedig worden gelicht zodat hij in ieder geval blijft. Als AZ geld te besteden heeft zou Jerson Cabral een optie kunnen zijn. Het wordt in ieder geval weer interessant wie er komen en gaan bij AZ en de concurrenten de komende transferperiode.

  • Jeroen

   30 november 2011 at 10:11

   Die Verbeek ken ik niet goed genoeg.. Zal binnenkort wat filmpjes van hem op youtube zoeken.

   Cabral zal nu veeeeeels te duur zijn. We hadden die vorig seizoen al moeten halen. Nu is dat geen optie meer.

   Wat dachten jullie van Biseswar dan? Die is straks ook transfervrij. Of had hij geen goede verhouding met Verbeek?

   • KeesK

    30 november 2011 at 10:53

    Kijk even de samenvatting van FC Den Bosch http://eredivisielive.nl/video/32539-hoogtepunten-jupiler-league—speelronde-14.html vanaf minuut 22:16 voor Danny Verbeek’s kunsten.

    Of Gertjan Verbeek met Diego Biseswar kan? Dit staat op wikipedia: Diego Biseswar zat onder Gertjan Verbeek op een zijspoor maar de wedstrijd tegen FC Volendam was een volledige ommekeer voor de aanvaller. Andwele Slory viel geblesseerd uit en Biseswar mocht invallen en dat deed hij niet geheel onverdienstelijk. Hij speelde een geweldige wedstrijd en scoorde 2 geweldige doelpunten. Daarna volgde ook nog mooie goals tegen FC Utrecht en NAC Breda, waarvan de goal tegen NAC Breda in de eigen Kuip toch wel de mooiste was. Hierin maakte hij in de loop van het seizoen zo’n goede indruk dat hij een vaste plaats kreeg toegewezen.

 5. NHN

  30 november 2011 at 13:57

  Poulsen verpatsen in de winterstop voor een schappelijke prijs. Zijn vervangers zijn er al : Klavan en Wijnaldum. Voor Holman is er Gudmundsson, maar ik vindt dat niet een erg sterke aanvaller. Zie dan liever Martens weer herstellen, en die zijn stek overnemen (ook al is linksbuiten niet zijn favoriete plaats – Maher van de plaats afhalen waar hij het juist zo goed doet lijkt me niet verstandig)
  Verder zou ik geen grote bedragen besteden aan evt vervangers. Holman nog maar een half jaar houden en dan gratis de deur uit.

 6. rucarni

  30 november 2011 at 14:30

  Jezus az wat een amateur beslissing echt echt slecht weer van jullie bahhhh.
  veel te laat met onderhandelen twee goede spelers weg ,,,en de sportieve prestaties in overweging nemen ???? euuuhhh met een beetje massel spelen we volgend jaar champions leage … ??? beetje rot zonder spelers die het dit jaar gemaakt hebben… en een veel te smalle selectie echt az een mega miskleun weer hieruit blijkt dat we dus echt geen top club zijn.

  • Jeroen

   30 november 2011 at 14:50

   Het is niet helemaal eerlijk om de schuld bij AZ neer te leggen. Met Holman zijn ze al een tijdje bezig, en ik denk hetzelfde met Poulsen. Dat het pas later in het nieuws komt is de kracht van AZ. Ze houden veel binnen vier muren en gebruiken de media niet vaak.

   Het is ontzettend jammer dat ze vertrekken, maar ik denk dat AZ echt hun best hebben gedaan. Er is gewoon niet genoeg geld om dergelijke spelers te behouden. Nadeel is namelijk ook dat Holman nu meer belasting moet gaan betalen… voorheen hadden ze toch een regeling van 30% ongeacht inkomen??? Dus AZ moet nu wel erg veel compenseren om hem meer geld te geven. Dat zit er gewoon niet meer in.

   Aan de andere kant… nu is er weer plek voor de jeugd!!!

   • KeesK

    30 november 2011 at 17:38

    Ik denk dat dit voor alle partijen geen gemakkelijke beslissing is geweest en ik denk dat niemand wat te verwijten valt. Misschien houdt AZ er nog wat aan over en toch op zijn minst wel een gevoel van wederzijdse tevredenheid, vriendschap en respect. Beide spelers zijn integer genoeg om zich in te blijven zetten voor AZ totdat het contract netjes is beëindigd. AZ zal goed talent moeten zoeken om de gaten in te vullen maar is niet alleen in de markt. Ik heb er toch alle vertrouwen in dat dit wel gaat lukken. Houdt het trainingsveld, de reservebank en het geruchtencircuit goed in de gaten! Wellicht dat eigen jeugd een kans krijgt.

 7. Maarten

  30 november 2011 at 19:06

  De kracht van AZ is de laatste jaren toch het gat dat vertrekkende spelers achterlaten, goed opvullen, heb wel vertrouwen in wat AZ gaat doen.

  Kijk dit seizoen, wie vielen er allemaal weg,??? (Romero, Schaars, Sightorsson, Moreno) en moet je kijken waar we nu staan. Als er spelers wegvallen hoeven we er niet altijd slechter op te worden.

  Nat het wegvallen door blessures van Martens en Pieters hebben we toch wel leuke nieuwe spelers gezien (Maher en Reijnen)

 8. Jeroen

  1 december 2011 at 09:51

  Is Aissati niet iets voor AZ? Een mooi project voor Verbeek. Hij mag nog steeds vertrekken tijdens de winter.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *