AZ praat in Zweden over rechtsback Johansson

By
Updated: november 29, 2011

AZ hoopt nog steeds Mattias Johansson te kunnen strikken.
Earnest Stewart directeur voetbalzaken sprak met de de club van Johansson (Kalmar FF)
als het aan AZ ligt maakt Johansson een 19 jarige rechtsback in de winterstop de overstap naar Alkmaar.
Daarmee zou AZ zijn back-up voor Dirk Marcellis binnen hebben.
Want hoewel Etienne Reijnen het de laatste weken uitstekend doet als vervanger van de geblesseerde Marcellis is hij niet de beoogde stand in. Reijnen is meer centrale verdediger dan rechtsback.

Afgelopen zomer deed AZ al een poging om Johansson te halen.
Dat lukt toen niet, omdat Kalmar FF de speler niet tijdens het seizoen wilde laten gaan.
Nu de competitie in Zweden is afgelopen, lijkt de transfer niks meer in de weg te staan.
Maar zo simpel is het niet zei Stewart, Kalmar heeft een vraagprijs dat ver verwijderd ligt van wat wij willen betalen, aldus de technisch directeur. Die gisteren hoofdscout Max Huibert bij zich had. In de zomer was dat trouwens ook al zo.
Toen hebben we verder niet onderhandeld omdat Kalmar hem toch niet wilden laten gaan. Nu staat de club er wel open voor een transfer. Daarom zijn we maar weer eens op de koffie gegaan. We moesten deze week toch in Zweden zijn en konden het dus mooi combineren.

8 Comments

 1. Mike

  29 november 2011 at 20:17

  Ik Heb een Vraag weet iemand iets over die Deens test speler heb daar eigenlijk niks meer van gehoord Nikolai Johannesen. of woord hij pas later getest of is hij nu al afgetest

  • Jeroen

   29 november 2011 at 22:17

   Goede vraag… niets meer van gehoord. Misschien is hij er nog steeds? Hij is overigens maar 17 jaar, dus zal sowieso in de jeugd terecht komen.

 2. KeesK

  29 november 2011 at 21:51

  Hij komt, hij komt, die goede, goede…

 3. Jeroen

  29 november 2011 at 22:17

  Laten we hopen dat beide clubs tot een overeenkomst komen. Ik heb zo’n vermoeden dat hij een behoorlijke aanwinst is voor AZ.

 4. rucarni

  30 november 2011 at 08:05

  denk ook dat het een zeer goede speler zal zijn alleen ben ik iets minder positief over de vraagprijs die kalmar wil hebben en die az zeker niet gaat betalen…..en je weet als je slapende honden wakker maakt die deze prijs wel willen betalen ….hmmmmmmm

 5. de echte supporter

  30 november 2011 at 08:17

  Ja maar geld uitgeven voor een vermoeden lijkt me niet goed. Ik zou wel willen weten of het een echt talent is. Kijk laten we eerlijk zijn Reijnen is toch enorm gegreoid als speler. Loopt er niet nog zo’s speler in Nederland rond, dan kost dat misschien minder.

  • Jeroen

   30 november 2011 at 09:37

   Goed punt! Ik vind eigenlijk dat AZ ook vaker moet kijken in Nederland. Het nadeel is echter, en daar zit Twente ook mee, is dat Nederlandse clubs belachelijke bedragen vragen voor spelers. Tadic van Groningen moet 8 miljoen opleveren… zo zijn er veel meer voorbeelden. Daarom kijkt AZ ook sneller naar Scandinavie omdat spelers daar relatief goedkoper zijn….. Laten we hopen dat we deze speler voor een leuk bedrag kunnen overnemen.

 6. Maarten

  30 november 2011 at 18:56

  Is de linkerflank niet prioriteit nummer 1 na het aanstaande vertrek van Poulsen en Holman. Op deze positie hebben we toch al Pieters en Reijen die me echt positief verrast.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *